Goran Bregović avea interdicție de a intra în Moldova din 2022. Poliția de Frontieră: Organizatorii au fost informați din timp
Full Article 2 minutes read

Goran Bregović avea interdicție de a intra în Moldova din 2022. Poliția de Frontieră: Organizatorii au fost informați din timp

Muzicianul Goran Bregović are interdicție de a intra în Moldova, începând cu 2022. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției de Frontieră în contextul declarațiilor interpretului că nu i s-a permis accesul în țară pentru a participa la festivalul de la Orheiul Vechi. Instituția de la frontieră a adăugat că organizatorii evenimentului au fost informați din timp despre interdicția aplicată artistului. 

Poliția de Frontieră a anunțat, în seara zilei de 20 august, că „în contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, având la bază analiza de risc și informațiile obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, pentru 29 de cetățeni străini care intenționau să intre în Republica Moldova s-a aplicat refuzul de intrare în ultimele 24 de ore”.

În cazul cetățenilor străini nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, și după masurile de filtrare instituite persoanele au fost întorse în statul de pornire. Iar cu privire la cazul mediatizat al unui interpret străin returnat recent din Moldova, menționăm că despre interdicția aplicată din anul 2022 au fost informați din timp organizatorii până la data sosirii acestuia în țara noastră”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Pe 20 august, organizatorii festivalului Gustar, care a avut loc la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, au anunțat că trupa Goran Bregović nu va fi prezentă la eveniment, dat fiind faptul că „nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova”. Organizatorii festivalului au publicat o reacție a muzicianului. El și-a cerut scuze că nu a putut cânta pe 20 august la festival și a spus că se va asigura ca spectacolele lui din Moldova „data viitoare să nu întâmpine niciun obstacol”. 

***

Meduza scrie că în 2015, toate concertele din Ucraina ale lui Goran Bregović au fost anulate pe motiv că a evoluat în Crimeea, peninsulă din Ucraina anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. La evenimentul din Crimea, el a spus că nu este îngrijorat de posibilitatea de a-i fi anulate concertele din cauza vizitei sale în peninsulă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: