Fără părinți în acest an la matineele din grădinițele municipiului Chișinău
Full Article 1 minutes read

Fără părinți în acest an la matineele din grădinițele municipiului Chișinău

La sărbătorile de sfârșit de an, organizate în instituțiile preșcolare, nu vor putea participa părinții. Măsura a fost luată de către autoritățile municipiului Chișinău, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat în cadrul ședinței din 23 noiembrie a serviciilor municipale, că procesul de pregătire a sărbătorilor de sfârșit de an și serbarea în sine reprezintă aspecte ale procesului educațional care se desfășoară în grădinițe.

„Pentru prevenirea infecției de coronavirus, la aceste serbări școlare nu vor participa părinții”, a declarat Cutasevici.

În același timp, oficialul a informat că doar 50 de grădinițe din municipiul Chișinău pot asigura prezența zilnică a copiilor în instituție. “Doar 50 de instituții preșcolare pot asigura respectarea normei de patru metrii pătrați pentru fiecare copil, ca măsură de siguranță pentru sănătate. Celelalte instituții au spațiu mai mic, din acest motiv au modele de funcționare diferit. Toate aceste modele sunt coordinate cu Direcția Generală Tineret Educație și Sport”, a specificat Angela Cutasevici.

Viceprimarul a menționat că, săptămâna trecută, în instituțiile școlare primare și secundare din capitală s-au înregistrat 67 de cazuri noi de COVID-19.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: