Fără nunți și botezuri. Din 8 noiembrie, se interzice desfășurarea evenimentelor festive (DOC)
Full Article 2 minutes read

Fără nunți și botezuri. Din 8 noiembrie, se interzice desfășurarea evenimentelor festive (DOC)

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 30 noiembrie. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), pe 26 octombrie, și publicată două zile mai târziu. În context, începând cu data de 8 noiembrie, este interzisă desfășurarea oricăror evenimente private, indiferent că sunt nunți, botezuri sau mese festive în unitățile administrativ-teritoriale, unde este stabilit pragul de alertă roșu.

„Se prelungește, până la 30 noiembrie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, starea de urgență în sănătate publică declarată prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 61 din 9 septembrie 2021, cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național”, se arată în document.

În context, autoritățile din sănătate au anunțat că, din 8 noiembrie, „se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive)”.

Până pe 8 noiembrie, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 50 de persoane în spații interioare sau a 100 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m2 pentru fiecare vizitator/client, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

De asemenea, la recomandarea CNESP, vacanța elevilor ar putea fi prelungită până pe 7 noiembrie în municipiile Chișinău și Bălți și  Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu. Recomandarea a fost făcută de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: