Fără taxe vamale pentru mărfurile moldovenești și reluarea negocierilor privind creditul de 200 mln de dolari. Rezultatele vizitei la Moscova a lui Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Fără taxe vamale pentru mărfurile moldovenești și reluarea negocierilor privind creditul de 200 mln de dolari. Rezultatele vizitei la Moscova a lui Igor Dodon

Federația Rusă a acceptat să prelungească înlesnirile pentru livrările fără taxe vamale a mărfurilor moldovenești. Aceasta înseamnă că, începând cu 1 iulie, fructele, legumele, conservele și produsele vinicole din Moldova vor fi livrate pe piața rusă fără taxe vamale, a anunțat președintele Igor Dodon pe 25 iunie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon menționează că, în urma dialogului pe marginea celor mai importante subiecte din agenda bilaterală, s-a ajuns la mai multe înțelegeri.

„Moldova și Rusia vor relua negocierile privind acordarea împrumutului de 200 de milioane de euro pentru susținerea economiei moldovenești. În zilele următoare, guvernele celor două state vor conveni asupra procedurilor ce urmează a fi întreprinse în această direcție”, menționează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Părțile au convenit să soluționeze problema emiterii autorizațiilor pentru tranzitul mărfurilor din Republica Moldova către Federația Rusă, prin Ucraina. Președintele mai anunță că Rusia va analiza posibilitatea de a oferi asistență umanitară sub formă de combustibil diesel pentru întreprinderile agricole care au suferit în urma secetei fără precedent, din anul curent.

Amintim că Igor Dodon a participat la parada consacrată Zieli Victoriei care s-a desfășurat pe 24 iunie la Moscova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: