Filmul „Lapte de pasăre”, în regia moldoveanului Eugen Marian, a fost premiat la festivalul de film „Kinotavr” din Rusia
Full Article 3 minutes read

Filmul „Lapte de pasăre”, în regia moldoveanului Eugen Marian, a fost premiat la festivalul de film „Kinotavr” din Rusia

Filmul „Lapte de pasăre” a obținut premiul pentru „Cea mai bună imagine”, la cea de-a 32-a ediție a festivalului de film „Kinotavr” din Rusia. Scenariul a fost scris de moldoveanul Eugen Marian, care este la prima sa experiență în calitate de regizor și scenarist.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost prin preajmă. Promit să învăț cum să faci un film bun. La urma urmei, sunt un cursant rapid”, a scris Eugen Marian într-o postare pe Facebook.

Tânărul regizor a povestit că ideea de a face film i-a venit cu 6 ani în urmă, atunci când a cunoscut o fată, care urma să trăiască la Cannes. Tot, atunci, Eugen Marian a aflat pentru prima dată că Festivalul de Film de la Cannes este cel mai prestigios. Așa a început întreaga sa aventură în lumea filmului, susține bărbatul.

„Am vrut să învăț cum să fac un film pentru a fi cu această fată. Anii au trecut. După o întâlnire accidentală la subsol cu ​​producătorul Roman Borisevich, am început brusc pregătirile pentru primul film din viața mea. Cam în același timp, am aflat despre Reygadas, Pedro Costa și Bela Tarre. Toți acești oameni noi mi-au schimbat paradigma vieții”, a menționat Eugen Marian.

„Lapte de pasăre” este o coproducție moldo-rusă iar scenariul se bazează pe istoria unui tânăr din regiunea transnistreană, care vrea să ajungă în Europa pentru un trai mai bun. Acțiunea se desfășoară în săptămâna Patimilor, iar toate  evenimentele au o legătură directă cu ultimele zile ale lui Isus Hristos pe pământ.

„Este vorba despre un adolescent, care încearcă să își rezolve problemele cu ajutorul lui Isus Hristos, iar cu el se întâmplă ceea ce s-a întâmplat și cu Hristos”, declara în timpul filmărilor regizorul Eugen Marian.

Rolul tânărului a fost jucat de un tânăr de 22 de ani originar din Crimeea.

Bugetul pentru realizarea peliculei „Lapte de pasăre” este de peste 11 milioane de lei, dintre care doar 1,3 milioane sunt acoperite din fondurile Centrului Național al Cinematografiei din Moldova. Restul finanțării a fost asigurată de statul rus.

De remarcat că „Kinotavr” este cel mai mare festival de film din Fedrația Rusă. În fiecare an, în iunie, pe coasta Mării Negre din Sochi, se reunesc talentele de top ale cinematografiei rusești: regizori, producători, actori, scenaristi, regizori de fotografie. Ei vin să participe la principalul eveniment cinematografic al țării. Timp de douăzeci și trei de ani, „Kinotavr” a descoperit nume noi și cinematografie talentată, adevărată.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: