Financial Times: Moldova – țara cu cea mai mare densitate de podgorii pe cap de locuitori
Full Article 2 minutes read

Financial Times: Moldova – țara cu cea mai mare densitate de podgorii pe cap de locuitori

Moldova – „țara cu cea mai mare densitate de podgorii pe cap de locuitori”, „una dintre cele mai sărace țări din Europa”, dar unde vinificația a avansat în secolul XXI. Așa descrie Republica Moldova expertul în vinuri, jurnalista britanică Jancis Robinson într-o rubrică despre vinuri din Financial Times. 

Jancis Robinson este cel mai influent critic de vinuri din lume (2018), consiliera vinotecii Reginei Regatului Unit între 2004-2022 și co-autoarea „Atlasului Mondial al Vinului”.

Articolul citează regiunile cu indicație geografică protejată Ștefan Vodă și Valul lui Traian și o selecție de vinuri de la Purcari Wines, Gitana Winery 1953 și Chateau Vartely Winery, disponibile pe piața Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii.

Robinson l-a citat pe Tony Laithwaite, proprietarul celei mai mari companii de vinuri din Marea Britanie: „Călătoria de astăzi din Moldova îmi amintește încă de prima mea călătorie din 2022… Peisajul este încă medieval, cai și căruțe, stoluri de gâște peste tot. Dar marea surpriză au fost aceste crame moderne futuriste, care s-ar părea că s-au așezat pe pământ ca niște nave spațiale. Vinificația lor a sărit din secolul XIX în secolul XXI, ocolind secolul XX”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: