Financial Times: Moldova – țara cu cea mai mare densitate de podgorii pe cap de locuitori
Full Article 2 minutes read

Financial Times: Moldova – țara cu cea mai mare densitate de podgorii pe cap de locuitori

Moldova – „țara cu cea mai mare densitate de podgorii pe cap de locuitori”, „una dintre cele mai sărace țări din Europa”, dar unde vinificația a avansat în secolul XXI. Așa descrie Republica Moldova expertul în vinuri, jurnalista britanică Jancis Robinson într-o rubrică despre vinuri din Financial Times. 

Jancis Robinson este cel mai influent critic de vinuri din lume (2018), consiliera vinotecii Reginei Regatului Unit între 2004-2022 și co-autoarea „Atlasului Mondial al Vinului”.

Articolul citează regiunile cu indicație geografică protejată Ștefan Vodă și Valul lui Traian și o selecție de vinuri de la Purcari Wines, Gitana Winery 1953 și Chateau Vartely Winery, disponibile pe piața Marii Britanii și a Statelor Unite ale Americii.

Robinson l-a citat pe Tony Laithwaite, proprietarul celei mai mari companii de vinuri din Marea Britanie: „Călătoria de astăzi din Moldova îmi amintește încă de prima mea călătorie din 2022… Peisajul este încă medieval, cai și căruțe, stoluri de gâște peste tot. Dar marea surpriză au fost aceste crame moderne futuriste, care s-ar părea că s-au așezat pe pământ ca niște nave spațiale. Vinificația lor a sărit din secolul XIX în secolul XXI, ocolind secolul XX”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: