France24

Fiul moldovencei care a adus coronavirusul în Moldova rupe tăcerea: „Ea nu a avut de ales decât să vină acasă, fiind de-a dreptul în stradă în Italia”

Moldoveanca testată pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul R. Moldova ar fi fost forțată să vină înapoi în țară, întrucât familia la care lucra în Italia i-ar fi refuzat serviciile. Între timp, medicii din Bergamo, orașul unde muncea, i-ar fi spus că nu are coronavirus. Cel puțin asta relatează diez.md, care a luat legătura cu fiul pacientei internate la Spitalul Clinic Republican.

Bărbatul a povestit sursei citate că mama sa îngrijea de o femeie în etate, la Bergamo. Aceasta s-a adresat cu simptome de răceală la medic, fiindu-i frică de coronavirus, și la scurt timp ar fi fost internată.

„La scurt timp după ce mama sa a fost internată, bătrâna de care îngrijea de asemenea a fost luată la spital, cu stop cardiac. Medicii din Bergamo au externat moldoveanca, spunându-i că nu are COVID-19 și prescriindu-i antibiotice”, scrie sursa.

Respectiv, trimisă acasă de doctori, moldoveanca a revenit la familia la care lucra, însă fiica bătrânei i-ar fi spus că nu mai are nevoie de serviciile ei, plătindu-i onorariul și spunându-i să plece acasă.

Moldoveanca ar fi încercat să cumpere bilet la avion, dar acestea nu erau disponibile, iar femeie a fost nevoită să stea două nopți într-un hotel până să zboare cu cursa Wizz Air sâmbătă seara.

„Ea nu a avut de ales decât să vină acasă, fiind de-a dreptul în stradă în Italia”, mai scrie sursa.

Citat de diez.md, fiul pacientei solicită autorităților moldovenești să ia legătura cu responsabilii spitalului din Bergamo, ca aceștia să-și recunoască neglijența.

Amintim că o femeie de 48 de ani este, oficial, primul moldovean infectat cu COVID-19. Aceasta a ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 7 martie, cu o cursă din Italia. Ea a fost internată în Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorba”, iar ulterior transferată la Spitalul Republican. Potrivit medicilor, starea ei este gravă, dar stabilă. Aceasta suferă de diabet și hipertensiune.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

on.od.ua

Număr record de morți și răniți civili în Ucraina într-o singură lună: datele ONU pentru iunie

În luna iunie, în Ucraina, cel puțin 232 de civili au fost uciși, iar 1 343 au fost răniți în urma atacurilor rusești. Potrivit misiunii de monitorizare a drepturilor omului a ONU, acesta este cel mai mare număr lunar de victime civile de la începutul invaziei militare ruse în februarie 2022.

Conform datelor ONU, în prima jumătate a anului 2025 în Ucraina au fost uciși sau răniți 6 754 de civili. Aceasta reprezintă o creștere de 54% față de aceeași perioadă a anului 2024. „Datele statistice din luna iunie au confirmat agravarea situației în acest an”, se menționează în raportul ONU.

În raportul organizației se mai precizează că 98% dintre cazurile de răniți în rândul populației civile au fost înregistrate în teritoriile controlate de Ucraina. Victime civile au fost raportate în 16 regiuni ale țării.

De la începutul războiului, misiunea ONU a consemnat moartea a cel puțin 13 580 de civili, inclusiv 716 copii, iar 34 115 persoane au fost rănite, dintre care 2 173 sunt copii.

„Factorii cheie care au dus la creșterea bruscă a numărului de victime sunt utilizarea de către Rusia a rachetelor puternice cu rază lungă de acțiune și a dronelor în zone urbane, puterea distructivă sporită a acestor muniții și numărul tot mai mare de atacuri”, se arată în comunicatul ONU.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: