Fiul moldovencei care a adus coronavirusul în Moldova rupe tăcerea: „Ea nu a avut de ales decât să vină acasă, fiind de-a dreptul în stradă în Italia”
Full Article 2 minutes read

Fiul moldovencei care a adus coronavirusul în Moldova rupe tăcerea: „Ea nu a avut de ales decât să vină acasă, fiind de-a dreptul în stradă în Italia”

Moldoveanca testată pozitiv cu COVID-19 pe teritoriul R. Moldova ar fi fost forțată să vină înapoi în țară, întrucât familia la care lucra în Italia i-ar fi refuzat serviciile. Între timp, medicii din Bergamo, orașul unde muncea, i-ar fi spus că nu are coronavirus. Cel puțin asta relatează diez.md, care a luat legătura cu fiul pacientei internate la Spitalul Clinic Republican.

Bărbatul a povestit sursei citate că mama sa îngrijea de o femeie în etate, la Bergamo. Aceasta s-a adresat cu simptome de răceală la medic, fiindu-i frică de coronavirus, și la scurt timp ar fi fost internată.

„La scurt timp după ce mama sa a fost internată, bătrâna de care îngrijea de asemenea a fost luată la spital, cu stop cardiac. Medicii din Bergamo au externat moldoveanca, spunându-i că nu are COVID-19 și prescriindu-i antibiotice”, scrie sursa.

Respectiv, trimisă acasă de doctori, moldoveanca a revenit la familia la care lucra, însă fiica bătrânei i-ar fi spus că nu mai are nevoie de serviciile ei, plătindu-i onorariul și spunându-i să plece acasă.

Moldoveanca ar fi încercat să cumpere bilet la avion, dar acestea nu erau disponibile, iar femeie a fost nevoită să stea două nopți într-un hotel până să zboare cu cursa Wizz Air sâmbătă seara.

„Ea nu a avut de ales decât să vină acasă, fiind de-a dreptul în stradă în Italia”, mai scrie sursa.

Citat de diez.md, fiul pacientei solicită autorităților moldovenești să ia legătura cu responsabilii spitalului din Bergamo, ca aceștia să-și recunoască neglijența.

Amintim că o femeie de 48 de ani este, oficial, primul moldovean infectat cu COVID-19. Aceasta a ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 7 martie, cu o cursă din Italia. Ea a fost internată în Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorba”, iar ulterior transferată la Spitalul Republican. Potrivit medicilor, starea ei este gravă, dar stabilă. Aceasta suferă de diabet și hipertensiune.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: