Focar de pestă porcină într-un sat din raionul Edineț. Precizările ANSA
Full Article 40 second read

Focar de pestă porcină într-un sat din raionul Edineț. Precizările ANSA

În localitatea Gordineștii noi, raionul Edineț a fost confirmat un caz pozitiv de pestă porcină africană la porci domestici. Anunțul a fost făcut, pe 7 martie, de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În context, Angenția a precizat că se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt aplicate măsuri de eradicare a focarelor, controlul mișcării animalelor și produselor din carne de porc, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți.

Totodată, ANSA a informat că au fost anulate restricțiile la gripa aviară în localitatea Cureșnița, raionul Soroca, focarul în cauză fiind eradicat cu succes.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: