Forța Fermierilor, la discuții cu prim-ministrul. Ce promisiuni au fost făcute
Full Article 2 minutes read

Forța Fermierilor, la discuții cu prim-ministrul. Ce promisiuni au fost făcute

Problemele producătorilor agricoli din țara noastră, cum ar fi creditarea sectorului agrar, precum și acțiunile menite să accelereze procesul de acordare a subvențiilor au fost dezbătute în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Dorin Recean și reprezentanții Asociației „Forța fermierilor”, desfășurată în Casa Guvernului.

Antreprenorii din domeniul agricol și zootehnic au vorbit despre efectele secetei de anul trecut, despre impactul contextului regional complicat și al scăderii prețurilor la materia primă asupra desfășurării activității lor de întreprinzători.

Șeful Executivului a declarat că Guvernul are două instrumente principale de sprijinire a fermierilor: subvențiile și garanțiile. În acest sens, se depun eforturi continue pentru a crește capacitatea de procesare a dosarelor depuse de producătorii agricoli și de debursare a banilor de la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, inclusiv prin suplimentarea numărului angajaților din această instituție pentru reducerea timpului de așteptare.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a reiterat faptul că susținerea și dezvoltarea sectorului agricol rămâne o prioritate a Guvernului. Premierul a subliniat că este necesară sporirea investițiilor în produsele cu valoare adăugată înaltă și consolidarea colaborării cu partenerii de dezvoltare pentru modernizarea sectorului agricol.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: