Fosta notară al lui Plahotniuc rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor
Full Article 2 minutes read

Fosta notară al lui Plahotniuc rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor

Olga Bondarciuc, fosta notară al lui Plahotniuc, rămâne în arest la domiciliu. Se întâmplă după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procurorilor și au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, care a schimbat, la sfârșitul lunii august, măsura preventivă de arest în penitenciar în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.  

Într-o notă informativă emisă, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că judecătorii de la Curtea de Apel au respins recursul procurorilor PCCOCS, care au contestat hotărârea pronunțată de Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana, prin care a fost respins demersul de prelungire a arestului preventiv în privința persoanei învinuite.

„Fosta notară a organizației criminale „Plahotniuc,” extrădată recent din Belgia, rămâne în arest la domiciliu”, anunță PCCOCS.

Potrivit legii, hotărârea pronunțată de Curtea de Apel nu poate fi contestată de către procurori într-o instanță ierarhic superioară.

Precizăm că Bondarciuc a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 pe 30 august, urmare a unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a decis plasarea acesteia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Procurorii au anunțat atunci că vor contesta hotărârea instanței de judecată.

Amintim că Olga Bondarciuc a fost extrădată în Republica Moldova din Bruxelles, în seara zilei de 14 iulie. Potrivit poliției, ea era anunțată în căutare internațională pe canalele Interpol pentru arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de poliție Centru al DP mun. Chișinău.

Pe 15 iulie, Bondarciuc a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce procurorii i-au prezentat învinuirea. Oamenii legii îi incriminează mai multe infracțiuni comise în perioada în care activa în această funcție. Mai exact, Bondarciuc este acuzată de fals în acte publice, declarație mincinoasă, concluzia falsă sau traducerea incorectă – infracțiuni prevăzute în  Codul Penal al Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: