Foşti şi actuali funcţionari ai unei primării din raionul Cantemir, cercetaţi penal pentru acte de corupţie
Full Article 1 minutes read

Foşti şi actuali funcţionari ai unei primării din raionul Cantemir, cercetaţi penal pentru acte de corupţie

Un primar, un fost primar şi un consilier ai primăriei comunei Goteşti din raionul Cantemir au ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce au fost denunţaţi că ar fi cerut mită de la reprezentanţii unui agent economic.

Bănuiţii ar fi estorcat banii pentru a favoriza o decizie a Consiliului local privind alocarea bugetului pentru lucrările de reparaţie, pe care urma să le efectueze agentul economic.

Mai exact, este vorba despre reparaţia unui centru de tineret din localitate, pentru care consiliul comunei urma să aloce companiei câştigătoare a licitaţiei în jur de 6 milioane de lei. Pentru a include în ordinea de zi proiectul de decizie, funcţionarii ar fi pretins, în diferite perioade, echivalentul a 10 la sută din suma totală – bani pe care i-ar fi primit în mai multe tranşe.

Cei trei sunt cercetaţi penal şi riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă. În prezent, două persoane sunt reţinute, iar alta este cercetată în stare de libertate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: