Foștii colegi îi dau replica lui Candu: „Nu ne provocați să facem publice motivele plecării”
Full Article 2 minutes read

Foștii colegi îi dau replica lui Candu: „Nu ne provocați să facem publice motivele plecării”

Deputații care au părăsit Partidul Democrat, iar apoi grupul parlamentar Pro Moldova și s-au alăturat Platformei „Pentru Moldova”, alături de fracțiunea Partidului „ȘOR” i-au dat o replică fostului lor coleg, Andrian Candu. Aceștia l-au îndemnat să nu le dea „lecții de moralitate” și să nu îi provoace de a face publice motivele pentru care au părăsit Pro Moldova.

„Domnul Andrian Candu a luat azi poziția de pastor în Parlament și a citit o „lecție” de moralitate, despre pretinse trădări, despre „principii” și „valori”. Un cântec cunoscut. „Lecția” a fost destinată deputaților din Platforma „Pentru Moldova”, care au făcut parte anterior din grupul „Pro Moldova”. Ca de obicei, dl Candu a spus numai ceea ce îi convine, linșându-i public pe foștii săi colegi, votul cărora acum nu-i convine”, se arată în declarație.

Deputații neafiliați care s-au alătura Platformei „Pentru Moldova” împreună cu fracțiunea Partidului „ȘOR” au amintit că deputatul votează liber și independent și nu se supune unui partid anume, ci doar poporului a cărui opțiune o exprimă.

„Ce ține de trădări, stimate dle Candu. O precizare importantă – nu noi am trădat partidul, ci partidul pe noi. Dl Candu cunoaște foarte bine motivele care ne-au determinat să plecăm din „Pro Moldova”. De această dată vom evita să comentăm frustrările dlui Andrian Candu. Nu ne provocați, dle Candu să facem publice motivele care au stat la baza deciziilor noastre de a părăsi „Pro Moldova”. Din PD, știți bine, noi am plecat cu toții din cauza unui lider slab, care este preocupat numai de nevoile sale”, au precizat aceștia.

Deputații care au făcut parte din Pro Moldova au dat asigurări că nu fac parte dintr-o coaliție cu PSRM.

***

Reacția vine după ce, în cadrul ședinței din 3 decembrie a parlamentului, deputatul Andrian Candu și-a criticat foștii colegi, care acum au votat împreună cu fracțiunea socialiștilor și cea a Partidului „ȘOR”. Proiectele de legi au fost adoptate fără a fi prezentate și supuse dezbaterilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: