Foștii conducători ai BEM, Unibank și Banca Socială, trimiși pe banca acuzaților. Precizările PG
Full Article 2 minutes read

Foștii conducători ai BEM, Unibank și Banca Socială, trimiși pe banca acuzaților. Precizările PG

Un alt episod din dosarul „frauda bancară” a fost expediat în judecată. În calitate de inculpați figurează numele a trei foști conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), precum și un șef de Direcție din cadrul Băncii Naționale a Moldovei (fost administrator special al Băncii de Economii).

Potrivit Procuraturii Generale, aceștia sunt învinuiți de comiterea „escrocheriei în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale”, unul dintre ei fiind suplimentar acuzat și de „spălarea banilor în interesul organizației criminale, în proporții deosebit de mari”.

Obiectul cauzei penale deferite justiției îl constituie fapte penale săvârșite în intervalul octombrie – noiembrie 2014, exprimate prin sustragerea mijloacelor bănești prin intermediul efectuării plasamentelor bancare ce au fost puse la dispoziția membrilor asociației criminale, cu ulterioara prejudiciere a bugetului public național în sumă de peste 2,2 miliarde de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor, procurorii au instituit sechestre pe bunurile inculpaților estimate la circa 2 miliarde de lei.

Procuratura Anticorupție continuă urmărirea penală pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în această schemă ilegală și recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: