Foștii președinți de țară, parlament și prim-ministri moldoveni nu vor mai fi păziți din contul statului
Full Article 1 minutes read

Foștii președinți de țară, parlament și prim-ministri moldoveni nu vor mai fi păziți din contul statului

Persoanele care au deținut funcțiile de Președinte al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului și Prim-ministru nu vor mai beneficia, la finalul mandatului, de servicii de protecție de stat. Asta prevede un proiect de lege, care a fost votat, în prima lectură, de 57 de deputați.

Potrivit autorilor, excluderea anumitor categorii din lista persoanelor care beneficiază de servicii de protecție de stat are drept obiectiv reducerea cheltuielilor și eficientizarea utilizării banilor publici.

Totodată, în proiectul de lege examinat astăzi de Parlament se mai propune ajustarea unor noțiuni din Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), precum și completarea cu prevederi noi, care au scopul de a îmbunătăți procesul de pregătire a personalului SPPS în corespundere cu normele Codului Muncii. La fel, documentul prevede majorarea cu o unitate a numărului de directori adjuncți ai SPPS.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare în lectura a doua în plenul Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: