„Fostul ministru a încălcat grav legea”. Nagacevschi va transmite CSP-ului rezultatele concursului pentru selectarea procurorului general
Full Article 2 minutes read

„Fostul ministru a încălcat grav legea”. Nagacevschi va transmite CSP-ului rezultatele concursului pentru selectarea procurorului general

Ministrul Justiției, Fadei Nagavevschi, va transmite Consiliului Superior al Procurorilor rezultatele concursului privind selectarea candidatului la funcția de procuror general. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, Nagacevschi a acuzat-o pe Olesea Stamate că ar fi încălcat legea când a anulat concursul. 

„Fostul ministru a încălcat grav legea și într-un mod extrem de direct și total în dezacord cu calitatea pe care trebuia să o aibă un ministru al Jutiției, de apărător și promotor al legii. În minister nu am găsit niciun act care să indice temeiul legal prin care concursul să fi fost stopat sau anulat. Avem de a face cu o situație extrem de gravă: pe de o parte, societatea a fost mințită, a fost indusă în eroare privind existența unei decizii de anulare a rezultalor consursului, pe de altă parte, fostul ministru a încălcat termenul în care trebuia să transmită candidaturile selectate sau preselectate la CSP”, a declarat Fadei Nagacevschi.

De asemenea, acesta a acuzat-o pe Olesea Stamate de faptul că ar fi desconsiderat activitatea comisiei care a preselectat candidații.

„Cred că fostul ministru a ales ilegalitatea care i s-a părut mai mică. Dacă emitea o decizie de a anulare a concursului, încălca oricum legea. Așa că, probabil, a preferat să nu îl anuleze, dar să încalce legea prin netransmiterea rezultatelor concursului la Consiliul Superior al Procurorilor”, a mai spus Nagacevschi.

El a spus că legea îl obligă să transmită la CSP rezultatele comisiei de experți, lucru pe care îl va face azi sau mâine.

Amintim că anterior, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a anulat rezultatele concursului privind selectarea candidatului la funcția de procuror general, pe motiv că unul dintre membrii comisiei ar fi acordat un punctaj „disproporționat”.

Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru sunt cei 4 candidați selectați de comisia de concurs.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: