Fostul ministru al educației Igor Șarov a fost ales rector al USM
Full Article 2 minutes read

Fostul ministru al educației Igor Șarov a fost ales rector al USM

Ex-ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, este noul rector al Universității de Stat din Moldova (USM), conform rezultatelor turului doi al alegerilor, desfășurat pe 16 decembrie.

x

Turul doi al concursului s-a desfășurat între Igor Șarov, ex-ministrul Educaţiei, şi Florentin Paladi, decanul Facultății de Fizică și Inginerie din cadrul USM. Şarov a devenit învingător, în urma unui scor strâns de 374 la 331 de voturi ale electorilor care au participat la alegeri.

Igor Şarov s-a născut în 1967, în orașul Căușeni. În 1984-1991, își face studiile la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova şi în 1992-1995 – doctorantura la Universitatea de Stat din Moldova, obținând titlul de doctor în istorie cu teza „Basarabia în istoriografia rusă”. A fost lector la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie, lector superior, conferențiar universitar. În 2009 a fost decan al Facultății de Istorie şi Filozofie a Universității de Stat din Moldova. Ulterior, a deținut funcția de viceministru, secretar de stat general şi ministru al Educaţiei. A publicat peste o sută de articole ştiinţifice, studii, monografii (unele în colaborare), culegeri de documente, care au văzut lumina tiparului la Chişinău, Iași, București, Oradea, Cluj-Napoca, Moscova, Manchester şi în alte orașe.

Este pentru prima dată când viitorul rector al Universității de Stat din Moldova a fost  ales și nu numit, fiind investit cu încrederea corpului profesoral și a studenților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: