Fostul ministru al educației Igor Șarov a fost ales rector al USM
Full Article 2 minutes read

Fostul ministru al educației Igor Șarov a fost ales rector al USM

Ex-ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, este noul rector al Universității de Stat din Moldova (USM), conform rezultatelor turului doi al alegerilor, desfășurat pe 16 decembrie.

Turul doi al concursului s-a desfășurat între Igor Șarov, ex-ministrul Educaţiei, şi Florentin Paladi, decanul Facultății de Fizică și Inginerie din cadrul USM. Şarov a devenit învingător, în urma unui scor strâns de 374 la 331 de voturi ale electorilor care au participat la alegeri.

Igor Şarov s-a născut în 1967, în orașul Căușeni. În 1984-1991, își face studiile la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova şi în 1992-1995 – doctorantura la Universitatea de Stat din Moldova, obținând titlul de doctor în istorie cu teza „Basarabia în istoriografia rusă”. A fost lector la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Istorie, lector superior, conferențiar universitar. În 2009 a fost decan al Facultății de Istorie şi Filozofie a Universității de Stat din Moldova. Ulterior, a deținut funcția de viceministru, secretar de stat general şi ministru al Educaţiei. A publicat peste o sută de articole ştiinţifice, studii, monografii (unele în colaborare), culegeri de documente, care au văzut lumina tiparului la Chişinău, Iași, București, Oradea, Cluj-Napoca, Moscova, Manchester şi în alte orașe.

Este pentru prima dată când viitorul rector al Universității de Stat din Moldova a fost  ales și nu numit, fiind investit cu încrederea corpului profesoral și a studenților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: