Fostul ministru al Sănătății Andrei Gherman a decedat
Full Article 2 minutes read

Fostul ministru al Sănătății Andrei Gherman a decedat

Andrei Gherman, fost ministru al Sănătății în guvernul Tarlev, a decedat. Potrivit celor apropiați, acesta a fost răpus de o maladie oncologică, cu care a luptat mai mulți ani. Acesta ar fi împlinit în octombrie 80 de ani.

Andrei Gherman s-a născut în satul Dumeni, raionul Râşcani. În perioada 19 aprilie 2001 – 19 aprilie 2005 a fost ministru al Sănătăţii al Republicii Moldova.

Potrivit foștilor săi colegi, anume lui Andrei Gherman i se datorează aplicarea sistemului de asigurări medicale obligatorii de asistență medicală. De la 1 noiembrie 2002 de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină au fost create agenţiile teritoriale”.

Directorul Institutului Oncologic Larisa Catrinici a publicat un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook. Aceasta a confirmat că Andrei Gherman a suferit de o afecțiune oncologică.

„A luptat cu maladia grea oncologică și a reușit să facă față pe parcursul unei perioade bune, dar în final a cedat. Din primele zile a maladiei, anul 2017, la propunerile colegilor să plece peste hotare, a zis ferm, am încredere în medicii noștri și știu că voi avea parte de tratament pe care-l necesit. Și în calitate de pacient: participativ cu cunoștințe și întrebări cu tratamente și intervenție de durată în toate clipele cînd îl vizitam: CITEA!”, a scris Catrinici.

S-a stins lumina vieții celui, care a fost Andrei Gherman…
Ministru Sănătății anii 2001-2005.
Personalitate de o…

Publicată de Larisa Catrinici pe Joi, 25 februarie 2021

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: