Fostul primar de Ekaterinburg, Evghenii Roizman, a fost condamnat la 14 zile de detenție pentru că ar fi afișat public simboluri extremiste
Full Article 1 minutes read

Fostul primar de Ekaterinburg, Evghenii Roizman, a fost condamnat la 14 zile de detenție pentru că ar fi afișat public simboluri extremiste

Fostul edil al Ekaterinburgului Evghenii Roizman a fost recunoscut vinovat de afișarea unor simboluri considerate a fi extremiste în Federația Rusă. Astfel, instanța de judecată l-a condamnat pe ex-primar la 14 zile de închisoare, transmite Meduza.

Evghenii Roizman a fost găsit vinovat în temeiul unui articol privind afișarea publică a simbolurilor extremiste. Mai exact, un cont întitulat «Evghenii Roizman», de pe rețeau de socializare rusă «VKontakte», care potrivit învinuinrii i-ar aparține ex-primarului, ar fi distribuit un videoclip, cu echipa politicianului Alexei Navalnîi, cu simbolurile Fundației Anticorupție, interzisă în Rusia.

În dimineața zilei de 16 martie, după ce a fost reținut, Evghenii Roizman a declarat jurnaliștilor că „nu a deschis niciodată, în toată viața sa, «VKontakte»”.

Menționăm că, în august 2022, Evgenii Roizman a fost reținut într-un dosar penal pentru „discreditarea armatei” ruse. Instanța i-a impus o măsură preventivă sub formă de interdicție privind anumite acțiuni, fără a-l trimite în arest. Acestuia i s-a interzis să viziteze locuri publice și să folosească internetul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: