Fostul soț ar fi încercat să o omoare pe ea și fiul lor, iar acum încearcă să scape de pedeapsă. Tânăra, țintuită în scaunul cu rotile, cere dreptate
Full Article 7 minutes read

Fostul soț ar fi încercat să o omoare pe ea și fiul lor, iar acum încearcă să scape de pedeapsă. Tânăra, țintuită în scaunul cu rotile, cere dreptate

Estera Dragomir, tânăra mamă accidentată în 2019, împreună cu fiul său de doar 3 anișori pe atunci, chiar în seara de Revelion, face apel la autorități să îi facă dreptate. Femeia își acuză fostul soț că ar fi încercat să o omoare pe ea și pe fiul său, iar acum încearcă să mușamalizeze cazul pentru a scăpa de pedeapsă. La aproape patru ani de la cumplitul accident, în urma căruia Estera a rămas țintuită într-un scaun cu rotile, iar fiul său schilodit, cazul mai este judecat în instanțe. Deși bărbatul, de meserie tehnician dentar, a fost condamnat de prima instanță la peste 15 ani de detenție, cu ispășirea pedepsei într-un penitenciar de tip închis, el nu a stat nici măcar o zi închis. „Nu vreau să cred că doar cei care au bani și influență își pot face dreptate în Republica Moldova”, a declarat Estera în cadrul unui interviu oferit jurnalistului Dorin Galben.

Estera a povestit în cadrul emisiunii „Monolog” că relația cu soțul său a fost, de la bun început, una frumoasă. Imediat după nașterea copilului lor, însă, spune ea, bărbatul și-ar fi schimbat atitudinea față de familie și comportamentul – lipsea de acasă mai multe zile, fără să explice unde pleacă sau ce face sau se împrumuta cu sume mari de bani, fără ca soția sa să știe. După o ceartă, Estera spune că a decis să meargă, împreună cu copilul, la părinții săi – acolo unde a ajuns să locuiască temporar. După nouă luni de zile, femeia a depus actele la divorț.

„El mereu îmi spunea că nu voi avea curajul să divorțez. Că cui trebuiesc eu cu „prițăp”, adică nu copil. După aceea a început să îmi trimită mesaje în care mă amenința. Mă întreba dacă nu îmi este frică că o să mă strângă cineva vreodată de pe asfalt, dacă nu mă tem să ies singură din casă, etc. (…) Cu o seară înainte de noaptea de Revelion, i-am zis că voi merge cu copilul la nași și că nașul va veni să ne ia de la Ungheni. Mi-a zis că mi-a pregătit o surpriză pe care nu o vom uita niciodată. M-am gândit atunci că poate vrea să invite un Moș Crăciun sau pe cineva, să-i facă copilului o surpriză frumoasă. Dar nu acesta a fost gândul lui”, a povestit tânăra.

Estera spune că, pe 31 decembrie, nașul său de cununie a venit la Ungheni pentru a-i lua pe ea și copilul său la Chișinău. Urmau să petreacă Revelionul împreună. Pe drum, însă, mașina în care se deplasau ar fi fost urmărită constant de un alt automobil. Estera spune că automobilul ar fi fost condus de fostul său soț. La un moment dat, mașina care îi fila ar fi dispărut din vizor, iar după scurt timp s-a produs accidentul. Impactul a fost atât de puternic, încât automobilul în care se afla Estera, nașul său de cununie și copilul său de doar trei anișori pe atunci, s-a inversat de câteva ori și a ajuns într-un șanț. Victimele au fost prinse între fiarele automobilului, fiind grav rănite.

„El știe foarte bine mașina nașului, pentru că era unica mașină pe care o aveau încă de când ne-a cununat. Era foarte sigur că este mașina lui, pentru că i-am zis că va veni nașul să ne ia și vom pleca împreună cu el. În momentul în care el a mers în spatele nostru, a mers cu noi în rând pe contrasens, ne-a depășit pe noi, el s-a asigurat să vadă că este mașina noastră, că este nașul, că sunt eu, este copilul în mașină. El s-a asigurat că suntem noi acolo, a tras pe dreapta, după care a urmat lovitura, iar noi am fost accidentați. A făcut-o intenționat. (…) A intrat în plin, cu viteză, pentru că nu există frâne, nu există urme de derapare absolut nimic. Există doar lovitura foarte puternică în care ne deplasam și atât”, spune Estera Dragomir.

După accident, femeia a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale, însă din nefericire, până în prezent, a rămas țintuită într-un scaun cu rotile. Medicii de la noi nu-i dau nicio șansă că va mai putea merge vreodată. Și copilul Esterei, care are acum șapte ani, a fost grav rănit în accident.

„Eu fac zi de zi kinetoterapie, iar copilul o dată la trei luni. (…) Ne avem unul pe celălalt, ne încurajăm și spunem că orice ar fi vrem să trăim, pentru că avem pentru cine. Îi spun mereu că nu contează că mama nu poate să meargă, pentru că am mânuțe și pot să te îmbrățișez”, spune tânăra.

La aproape patru ani de la cumplitul accident, cazul este purtat în instanțele de judecată. Deși există o sentință de condamnare, nimeni nu răspunde pentru fapta comisă. Mai exact, fostul soț al Esterei a fost condamnat pentru tentativă de omor la 15 ani și 6 luni de închisoare într-un penitenciar de tip închis, de prima instanță. Sentința a fost pronunțat în lipsa inculpatului, pentru că la puțin timp până la asta, el și-a tăiat brățara electronică de la picior și a plecat într-o direcție necunoscută. De atunci nimeni nu știe unde se află. Avocații fostului soț al tinerii au contestat la Curtea de Apel sentința, care a menținut decizia primei instanțe. Cazul a ajuns după aceea la Curtea Supremă de Justiție, iar apoi să fie rejudecat, din nou, la Curtea de Apel Chișinău. Noul complet de judecători au recalificat cazul din „tentativă de omor” în accident produs din imprudență. A fost schimbată și sentința de condamnare din 15 ani de închisoare – în cinci.

„Avocații au scris referință la CSJ. Și avocații lui au depus referință cu un nou motiv invocat după 3 ani de judecăți că nu el a fost la volanul automobilului și că nicio judecătorie nu a demonstrat că inculpatul s-ar fi aflat la volanul mașinii. Imaginați-vă penibilitatea acestei situații. (…) Sper să fiu auzită atât de autorități, cât și de cei care se fac vinovați. Nu vreau să se mușamalizeze acest caz, pentru că în urma acestui teribil accident atât eu, cât și copilul meu, am rămas mutilați pe viață. Eu nu o să mai pot să merg niciodată, din păcate. Nu vreau și nu pot să accept că acest caz să treacă atât de ușor dintr-o tentativă de omor într-un banal accident. (…) Nu vreau să cred că doar cei care au bani și influență își pot face dreptate în Republica Moldova, iar eu, o tânără mamă, singură și simplă, din Ungheni, o să rămân în neștire sau luată în derâdere de această persoană. Vreau să avem o justiție care ține cont de mărturii, de probe, nu de sumele de bani aduse de persoanele terțe”, a mai spus tânăra.

Urmăriți  interviul mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: