Fostul viceministru de Interne Ion Țurcan a fost plasat în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia
Full Article 2 minutes read

Fostul viceministru de Interne Ion Țurcan a fost plasat în arest la domiciliu. Procurorii vor contesta decizia

Fostul viceministru de Interne Ion Țurcan a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, pe 27 noiembrie. Procurorii consideră decizia neîntemeiată și au anunțat că o vor contesta la Curtea de Apel.

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pentru o perioadă de 30 zile, în privinţa ex-vice ministrului de interne, învinuit de îmbogăţire ilicită.

În rezultatul examinării, magistraţii au admis parţial demersul procurorilor, aplicând în privinţa învinuitului Ion Țurcan măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile.

„Procurorii consideră încheierea judecătorului de instrucţie ca fiind neîntemeiată şi urmează să o conteste cu recurs la Curtea de Apel”, se arată în declarația procurorilor.

***

Pe 24 noiembrie, fostul viceministru de Interne Ion Țurcan, ex-președintele raionului Criuleni, a fost reținut pentru 72 de ore. El este vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită. În luna octombrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele lui Țurcan. Inspectorul a decis transmiterea cauzei în instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării sumei de 390 de mii de lei, care nu a putut fi justificată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: