Facebook Carbyne x media

(FOTO) Daniel Procopciuc, brațul de aur al Moldovei, a revendicat al treilea titlu de Campion Mondial la Armwrestling

Tânărul moldovean Daniel Procopciuc a devenit, din nou, campion mondial la Armwrestling. Evenimentul s-a desfășurat în acest an la București, România. 

Sportivii au participat la „WORLD ARMWRESTLING AND PARA-ARMWRESTLING CHAMPIONSHIPS 2021” desfășurat în acest an la București, România. Evenimentul a întrunit 1200 de sportivi din 46 țări. Sportivii moldoveni au revenit acasă cu o medalie de aur, șase de argint și una de bronz. Cel care a clasat Moldova pe locul unu mondial a fost, din nou, Daniel Procopciuc, care l-a înfruntat pe cel mai titular sportiv din Rusia, Oleg Cherkasov, la categoria până la 70 de kg.

Procopciuc a declarat că succesele sale le datorează în primul rând antrenorului său, Alexandru Grumeza care a fost apreciat, recent, cu titlul de Antrenor Emerit al Republicii Moldova. Potrivit lui Grumeza, care este și președintele Federației moldovenești de armwrestling, Daniel este cel care îmbină de minune sportul și medicina iar datorită perseverenței sale rezultatele frumoase nu se lasă a fi așteptate. Menționăm că Daniel Procopciuc este originar din raionul Fălești, a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, fiind traumatolog-ortoped rezident.

Facebook Carbyne x media

În cadrul campionatului mondial din acest an, prima medalie pentru Republica Moldova a fost cucerită de către Daniel Moraru, care a obținut medalia de bronz, în categoria -85kg, tineret, brațul stâng. Și echipa de Para-Armwrestling a înregistrat rezultate excepționale la Campionatul Mondial. În competiția cu brațul stâng, Ion Cernei, dizabilități vizuale -80kg, Vladimir Butucea, dizabilități vizuale -100kg și Iaroslav Buchili, dizabilități locomotorii, suferința membrelor superioare au obținut medalii de argint iar Anton Nacu, dizabilități locomotorii, standing -60kg, medalie de bronz. 

A doua zi a Campionatului Mondial de Para-Armwrestling a fost dedicată luptelor cu brațul drept unde Ion Cernei și Vladimir Butucea au obținut medalii de argint. Daniel Procopciuc a încununat grandios evoluția echipei de seniori în ziua dedicată luptelor cu brațul stâng, astfel a fost urcată cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial în categoria -70kg. 

Acum o lună, sportivii moldoveni au cucerit în Vilnius, la cel de al 30-lea Campionat European de Armwrestling, în total 22 de medalii, dintre care: 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz.

Facebook Carbyne x media

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: