FOTO Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova
Full Article 3 minutes read

FOTO Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova

La 32 de ani de independență, conducerea Republicii Moldova – președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului Igor Grosu – a depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Înainte de aceasta, oficialii au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul Memorial „Eternitate”.

Au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei și deputați din Parlamentul Republicii Moldova, miniștri, șefia Serviciului de Informații și Securitate, precum și angajații americani ai Ambasadei SUA la Chișinău.

La monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt a depus flori și primarul capitalei Ion Ceban, împreună cu angajații instituției.

Și fostul președinte Igor Dodon, în prezent – secretar executiv al Partidului Socialiștilor, a depus flori. Alături de el, au depus flori Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Adrian Albu și Pavel Voicu.

Republica Moldova împlinește astăzi 32 de ani de independență. Cu această ocazie, în dimineața zilei de 27 august, președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au venit cu mesaje de felicitare către cetățeni.

Potrivit programului, făcut public de Guvernul Republicii Moldova, la ora 10:00, președinta Maia Sandu va ține un discurs adresat poporului în cadrul ceremoniei de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței”, în PMAN. La eveniment vor lua parte reprezentanții Președinției, Parlamentului și Guvernului, membrii corpului diplomatic, semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova, precum și alte personalități notorii. Guvernul a precizat că cetățenii vor avea acces liber în Piața Marii Adunări Naționale „pentru a sărbători împreună suveranitatea și independența țării”.

De la ora 10:45, vor avea loc concerte de fanfară, susținute de orchestre din cadrul sistemului afacerilor interne. Ulterior, de la ora 12:00 până la ora 16:00, șeful Executivului, alături de alți membri ai Guvernului, va avea o întrevedere cu oamenii în cadrul programului „De vorbă cu cetățenii”. Evenimentul se va desfășura în curtea din spatele clădirii Guvernului. Tot aici, cetățenii vor putea descoperi cu cine se mândrește Moldova acasă și peste hotare, îi vor întâlni pe campioanele și campionii moldoveni la lupte, vor urmări un spectacol de trântă sau vor participa la un atelier de pictură pentru copii.

La ora 16:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va începe spectacolul cu genericul „Ca Acasă”, susținut de orchestre de fanfară, colective folclorice și ansambluri de dansuri populare, iar la ora 18:00, Baletul Național „Joc”, alte colective folclorice, orchestre și soliști vor prezenta spectacolul muzical-coregrafic „Moldoveneasca”.

Manifestările cultural-artistice dedicate celor 32 de ani de independență a Republicii Moldova vor continua, la 19:30, cu concertul „Eu – acasă”, susținut de artiști din diasporă. Vor evolua: Valentina Nafornița (Austria), Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar și Laura Balicov (Regatul Țărilor de Jos), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

La ora 21:30, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, va urca Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”. Sărbătoarea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: