VIDEO „La mulți ani, Moldova!” Președinta Maia Sandu, mesaj pentru cetățeni de Ziua Independenței 
Full Article 3 minutes read

VIDEO „La mulți ani, Moldova!” Președinta Maia Sandu, mesaj pentru cetățeni de Ziua Independenței 

În dimineața zilei de 27 august, președinta Maia Sandu a venit cu o felicitare către cetățeni cu ocazia celor 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

În ochii lor, Moldova e bogată – clădită pe truda lor, moștenire transmisă copiilor.

În ochii lor, Moldova are viitor – construit acasă cu încredere.

În ochii lor, Moldova este în pace și siguranță – pentru cei dragi, pentru neam.

În ochii lor, Moldova e peste tot în lume – omul sfințește locul.

În ochii lor, Moldova se dezvoltă – prin munca valoroasă a fiecăruia.

În ochii lor, Moldova e frumoasă – ea crește în mâinile noastre.

În ochii Moldovei se reflectă cu mândrie oamenii noștri.

La mulți ani, Moldova!”, a declarat șefa statului.

 

Potrivit programului, făcut public de Guvernul Republicii Moldova, începând cu ora 08:30, președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean vor depune flori la monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul Memorial „Eternitate”.

Începând cu ora 09:20, conducerea țării, alături șefii instituțiilor de stat și reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

La ora 10:00, președinta Maia Sandu va ține un discurs adresat poporului în cadrul ceremoniei de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței”, în PMAN. La eveniment vor lua parte reprezentanții Președinției, Parlamentului și Guvernului, membrii corpului diplomatic, semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova, precum și alte personalități notorii. Guvernul a precizat că cetățenii vor avea acces liber în Piața Marii Adunări Naționale „pentru a sărbători împreună suveranitatea și independența țării”.

De la ora 10:45, vor avea loc concerte de fanfară, susținute de orchestre din cadrul sistemului afacerilor interne. Ulterior, de la ora 12:00 până la ora 16:00, șeful Executivului, alături de alți membri ai Guvernului, va avea o întrevedere cu oamenii în cadrul programului „De vorbă cu cetățenii”. Evenimentul se va desfășura în curtea din spatele clădirii Guvernului. Tot aici, cetățenii vor putea descoperi cu cine se mândrește Moldova acasă și peste hotare, îi vor întâlni pe campioanele și campionii moldoveni la lupte, vor urmări un spectacol de trântă sau vor participa la un atelier de pictură pentru copii.

La ora 16:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va începe spectacolul cu genericul „Ca Acasă”, susținut de orchestre de fanfară, colective folclorice și ansambluri de dansuri populare, iar la ora 18:00, Baletul Național „Joc”, alte colective folclorice, orchestre și soliști vor prezenta spectacolul muzical-coregrafic „Moldoveneasca”.

Manifestările cultural-artistice dedicate celor 32 de ani de independență a Republicii Moldova vor continua, la 19:30, cu concertul „Eu – acasă”, susținut de artiști din diasporă. Vor evolua: Valentina Nafornița (Austria), Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar și Laura Balicov (Regatul Țărilor de Jos), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

La ora 21:30, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, va urca Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”. Sărbătoarea va culmina cu marele joc „Moldovenii când se strâng”.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: