FOTO Moldova, solidară cu Ucraina: Loturi cu echipamente electrice sunt transportate în țara vecină de angajații IGSU
Full Article 1 minutes read

FOTO Moldova, solidară cu Ucraina: Loturi cu echipamente electrice sunt transportate în țara vecină de angajații IGSU

Republica Moldova transmite loturi de asistență umanitară, sub formă de echipamente electrice, Ucrainei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au pornit la drum pentru a transporta ajutoarele umanitare în dimineața de 9 septembrie.

Potrivit IGSU, loturile de asistență internațională în valoare totală de 1,2 milioane lei au fost alocate cu titlu gratuit din gestiunea Societății pe Acțiuni „Rețele Electrice de Distribuție Nord” și proprietatea Întreprinderii de Stat „Moldelectrica”.

Ajutoarele includ echipamente electrice, printre care cabluri, corpuri de iluminat, transformatoare de curent, cleme de diferite tipuri, izolatoare, dar și alte utilaje necesare pentru procesul de furnizare a energiei electrice pe teritoriul Ucrainei.

Bunurile materiale vor fi recepționate și transportate în orașul Hmelnițki de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

„Republica Moldova este solidară cu Ucraina, oferindu-i sprijinul și ajutorul continuu pentru poporul ucrainean”, au menționat reprezentanții IGSU.

Precizăm că decizia de a acorda Ucrainei asistență internațională pentru a sprijini infrastructura energetică a țării a fost aprobată de Guvernul de Chișinău pe 10 mai 2023.

FOTO Moldova, solidară cu Ucraina: Loturi cu echipamente electrice sunt transportate în țara vecină de angajații IGSU

IGSU


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: