(FOTO) Noul ambasador al Moldovei în SUA și-a prezentat acreditarea lui Joe Biden
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Noul ambasador al Moldovei în SUA și-a prezentat acreditarea lui Joe Biden

Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Viorel Ursu, a avut o întrevedere cu liderul de la Washington, Joe Biden. Cei doi oficiali au discutat despre lupta Moldovei împotriva corupției și eforturile pentru construirea unei democrații inclusive și prospere.

„Sunt onorat și bucuros să reprezint Republica Moldova în Statele Unite ale Americii. În adresarea mea către Președintele Joe Biden am transmis mulțumiri profunde pentru sprijinul continuu acordat Moldovei pentru consolidarea instituțiilor democratice, statul de drept, reformele economice din Moldova și programele educaționale oferite”, a scris Viorel Ursu pe rețelele de socializare.

În răspunsul său, Președintele Biden a menționat că Statele Unite și Moldova au construit un parteneriat puternic bazat pe valori democratice comune.

„Lupta Moldovei împotriva corupției și eforturile pentru construirea unei democrații inclusive și prospere sunt o inspirație pentru lupta noastră globală împotriva corupției. Statele Unite au fost și vor rămâne un partener de încredere în procesul de reforme democratice ale Moldovei”, se mai arată în mesaj.

Ambasadorul Republicii Moldova consideră că Statele Unite sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Guvernele noastre au lucrat îndeaproape pentru diminuarea impactului devastator al războiului declanșat de către Rusia și noi vom continua să lucrăm împreună pentru pace și prosperitate în regiune”, a adăugat Viorel Ursu.

(FOTO) Noul ambasador al Moldovei în SUA și-a prezentat acreditarea lui Joe Biden

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: