(FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale
Full Article 2 minutes read

(FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății a primit o ambulanță și mai multe dispozitive medicale, precum aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale, mese de examinare, glucometre tensiometre, electrocardiografe, pulsoximetre.

Donația, în valoare de 116 634 de dolari, a fost oferită de Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, în cadrul proiectului „Asistența umanitară în Ucraina și țările vecine”.

Autosanitara va fi folosită în special pentru transferul interspitalicesc al pacienților, fiind dotată cu toate echipamentele medicale necesare transportării.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Gasnaș, a menționat că Organizația Internațională pentru Migrație a oferit mereu suport, iar această donație este o dovadă în plus că rămâne alături de autoritățile naționale într-o perioadă dificilă.

„Organizația Internațională pentru Migrație este un partener serios pentru noi și mereu răspunde inițiativelor noastre. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de profesioniștii care activează aici și în timpuri destul de dificile, pentru a acorda aceste servicii de calitate. Fără ei, nu ar fi posibil acest lucru”, a declarat Secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

De la începutul războiului din Ucraina, OIM sprijină eforturile Ministerului Sănătății de asigurare a accesului la asistență medicală pentru persoanele refugiate. În acest sens, OIM a donat instituțiilor medico-sanitare medicamente, consumabile, dispozitive medicale, etc, în valoare de peste 500 de mii de dolari.

(FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale (FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale (FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale (FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale (FOTO) OIM și Ambasada SUA au donat Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății o ambulanță și dispozitive medicale


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: