FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol
Full Article 50 second read

FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol

În timpul săpăturilor arheologice de la cetatea de la Tiraspol au fost descoperite două gropi comune în care se aflau rămășițe umane a peste 200 de persoane. Potrivit autorităților de facto din stânga Nistrului, victimele ar fi fost împușcate, cel mai probabil în perioada 1939-1941.

Descoperirea a fost făcută, pe 25 mai, de arheologi în apropierea bastionului „Vladimir”. Victimele represiunilor politice au fost împușcate la începutul anilor `40 a secolului trecut.

Din prima groapă au fost ridicate rămășițele a 190 de oameni, împușcați în 1938. Oasele a încă trei persoane se aflau pe stratul superior al gropii. Potrivit cercetărilor, aceștia au fost împușcați mai târziu – în perioada 1939-1941.

Din a doua groapă au fost ridicate scheletele a 14 persoane. Arheologii nu au stabilit deocamdată anii în care victimele au fost ucise.

FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol FOTO Rămășițele a 200 de oameni, descoperite în două gropi comune, la Tiraspol


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: