FOTO Ucraina raportează un nou atac nocturn al Rusiei: distrugeri la Odesa, Nikolaev, Vinița. Sunt răniți
Full Article 2 minutes read

FOTO Ucraina raportează un nou atac nocturn al Rusiei: distrugeri la Odesa, Nikolaev, Vinița. Sunt răniți

Trupele ruse au atacat teritoriul Ucrainei în noaptea de 8 februarie. Autoritățile ucrainene au raportat despre doborârea a 11 drone, din totalul a 17 lansate. Au fost înregistrate distrugeri la Odesa, Nikolaev și Vinița. 

Potrivit forțelor armate ucrainene, din Crimeea anexată au fost lansate în total 17 drone de tip Shahed. 11 drone, a raportat armata ucraineană, au fost doborâte. 

În regiunea Odesa, în urma atacului, au fost avariate obiecte ale infrastructurii civile – a comunicat șeful administrației regionale Oleg Kiper. Potrivit oficialului a fost avariată inclusiv o instituție de învățământ și o casă aflată în construcție. Victime nu sunt.

La Nikolaev, a menționat șeful administrației orașului Aleksandr Senkevici, au fost avariate peste 20 de clădiri rezidențiale.

În regiunea Vinița, potrivit forțelor de apărare de sud ale Ucrainei, resturile dronelor au căzut pe o instalație de infrastructură și a avut loc un incendiu.

Doi polițiști au suferit răni și au fost transportați la spital – a comunicat biroul procurorului general al Ucrainei.

Rusia deocamdată nu a comentat atacul.

UPDATE: Procuratura Generală a Ucrainei a raportat că urmare a atacurilor rusești, în orașul Selidovo din regiunea Donețk a murit o femeie în vârstă de 50 de ani. Aceasta lucra ca paznic și se afla la locul de muncă. De asemenea au fost răniți 7 civili – patru femei, doi bărbați și un băiat de 6 ani. Aceștia au fost transportați la spital. 

Potrivit BBC News, cu o zi înainte, Ucraina a fost atacată cu peste 40 de rachete și 20 drone kamikaze. La Kiev a fost lovită o clădire rezidențială cu 18 etaje. Au murit 4 persoane. Încă o persoană a murit la Nikolaev. Ministerul rus al Apărării a raportat că țintele erau întreprinderile complexului militar-industrial.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: