FOTO/VIDEO Concert la Moscova: rușii au sărbătorit, fără Putin, anexarea celor 4 regiuni ucrainene. Artiștii prezenți la eveniment
Full Article 3 minutes read

FOTO/VIDEO Concert la Moscova: rușii au sărbătorit, fără Putin, anexarea celor 4 regiuni ucrainene. Artiștii prezenți la eveniment

În Piața Roșie de la Moscova, pe 29 septembrie, a avut loc un concert pentru a marca un an de la anexarea celor 4 regiuni ucrainene de către Rusia. De precizat că, pe 30 septembrie 2022, Vladimir Putin a semnat un acord prin care regiunile ucrainene Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk se alipesc Federației Ruse. La concertul din Piața Roșie, Putin a lipsit chiar dacă anterior a fost anunțată participarea acestuia. În schimb publicul, care trebuia să aibă „preferabil până la 35 de ani”, a urmărit evoluția artiștilor ca Stas Pieha, Nadejda Babkina, Larisa Dolina inclusiv Nikolai Baskov. Presa scrie că nici o televiziune nu a transmis în direct concertul din Piața Roșie. 

Novaya Gazeta a menționat că pe scena din Piața Roșie au evoluat artiști ca Alexandr Marșal, Zara, Oleg și Rodion Gazmanov, Stas Pieha, Nadejda Babkina, Larisa Dolina, Nikolai Baskov, inclusiv Varvara.

Potrivit sursei, publicul care a participat la concert a fost verificat de Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse. Accesoriile din mâinile oamenilor au fost distribuite de organizatori la fața locului. La fel a fost transmis mesajul că publicul trebuie să aibă „preferabil până la 35 de ani”.

Potrivit Agentstvo, canalele federale nu au comunicat nici un cuvânt în buletinele de știri despre concertul din Piața Roșie. Se menționează că în loc de concert, „Pervîi Kanal”, „Rossia-1” și „NTV” au vorbit despre întâlnirea lui Putin cu trei participanți în războiul din Ucraina, despre discuția președintelui rus cu ministrul adjunct al Apărării Iunus-Bek Evkurov și fostul șef de cabinet al grupului de mercenari „Wagner” Andrei Troșev, precum și despre evoluția lui Vladimir Putin la deschiderea conferinței „Rusia – America Latină”. 

La fel, a menționat sursa, telespectatorii canalelor federale au aflat despre întâlnirea miniștrilor apărării CSI de la Tula, despre alegerile din Slovacia, viața urșilor panda în grădinile zoologice din SUA și alte subiecte.

Se precizează că nici o televiziune nu a transmis în direct concertul din Piața Roșie. Sursa a adăugat că anterior organizatorii evenimentului au anunțat participarea lui Putin. Totuși, în ultimul moment, s-a aflat că președintele rus nu va fi prezent.

Presa a atras atenția că sloganul evenimentului a fost „O țară, o familie, o Rusie”.

Pe 30 septembrie 2022, președintele rus Vladimir Putin a semnat un „acord de aderare la Rusia” a teritoriilor ucrainene ocupate din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie și a declarat că acum locuitorii acestora sunt cetățeni ai Federației Ruse.

SUA și Occidentul au declarat că nu recunosc anexarea și vor continua să considere regiunile Herson și Zaporojie, precum și Donețk și Lugansk, drept teritoriu suveran al Ucrainei. Opinia a fost împărțită și de președinta țării Maia Sandu, care a declarat că Republica Moldova nu recunoaște așa-zisele referendumuri organizate de Federația Rusă în regiunile ocupate ale Ucrainei și nici decretele semnate de președintele rus Vladimir Putin prin care a recunoscut independența regiunilor Herson și Zaporojie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: