FOTO/VIDEO Pensiune mistuită de flăcări în România. Cinci morți, inclusiv un copil, în timp ce pompierii caută supraviețuitori
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Pensiune mistuită de flăcări în România. Cinci morți, inclusiv un copil, în timp ce pompierii caută supraviețuitori

Cel puțin cinci oameni au murit într-un incendiu izbucnit marți dimineață, în a doua zi de Crăciun pe stil nou, la o pensiune din satul Tohani, județul Prahova din România. Salvatorii continuă să caute supraviețuitori, scrie Europa Liberă România. Potrivit sursei citate, pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Potrivit sursei citate, care face trimitere la salvatori și pompieri, bilanțul total indică, la această oră, cinci morți: un minor și patru adulți. Presa de peste Prut relatează că printre victime se numără membri ai familiei proprietarului sau prieteni ai acestuia.

Alte trei persoane sunt în continuare dispărute și sunt căutate de salvatori. Deocamdată nu se cunoaște dacă acestea au reușit să se evacueze sau au fost surprinse de flăcări la mansarda pensiunii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din România a activat planul roșu de urgență și intervine cu 60 de pompieri. O echipă de specialiști a Institutului Național de Criminalistică a fost trimisă la fața locului pentru a sprijini ancheta.

În total, 26 de persoane erau la pensiunea afectată de incendiu, spune Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Mai multe persoane sunt căutate de zeci de pompieri, după ce zona de mijloc a acoperișului s-a prăbușit. Între timp, 2 oameni care au suferit arsuri au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Este vorba despre o femeie de 48 de ani şi un adolescent de 16 ani.

Potrivit sursei citate, pensiunea turistică funcționează de 11 ani și este deținută de un om de afaceri din România. Atracția turistică are aproximativ 30 de camere, conform prezentării de pe site.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din România a precizat că pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu: „Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: