FOTO/VIDEO Riscă să fie expulzați din Moldova: cinci străini, printre care un copil de 9 ani, au încercat să părăsească ilegal țara 
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Riscă să fie expulzați din Moldova: cinci străini, printre care un copil de 9 ani, au încercat să părăsească ilegal țara 

Cinci cetățeni străini, printre care un copil de 9 ani, au fost reținuți pentru încercarea de a trece ilegal frontiera moldo-română. Aceștia au fost preluați de Inspectoratul General pentru Migrație în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova. Precizările au fost făcute de Poliția de Frontieră, pe 20 august.  

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că au depistat cinci persoane de naționalitate străină, printre care și un minor, în timp ce încercau să părăsească ilegal teritoriului Republicii Moldova. Aceștia intenționau să ajungă în România.

Cazul a avut loc pe 19 august. Instituția de la frontieră a adăugat că a avut informația că cetățenii străini nu s-au prezentat la Centrul de cazare pentru solicitanți.

În jurul orei 02:00, pe direcția localităților Paicu (Republica Moldova) – Vădeni (România), cu ajutorul sistemelor de termoviziune și dronă au fost observate siluetele a mai multor persoane care înaintau spre malul Prutului. Imediat, patrule din cadrul Direcției Sud și Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au intervenit în regiune pentru reținerea persoanelor. La fața locului a fost stabilită prezența cetățenilor străini, trei din Republica Burundi (două femei de 26 și 33 de ani, dar și un copil de 9 ani) și doi bărbați de 20 și 27 ani, originari din Republica Camerun. Asupra lor dețineau genți și pungi în care erau pregătite veste gonflabile de înot și alte bunuri personale”, au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Instituția a precizat că persoanele din Republica Burundi nu ar fi la prima abatere de la lege, la începutul anului curent fiind depistate în PTF Ungheni (fero) cu acte franceze falsificate.

Cele cinci persoane au fost preluate de către Inspectoratul General pentru Migrație în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: