Franco Frattini a depus mandatul. Cine este noul reprezentant al OSCE pentru reglementare transnistreană
Full Article 50 second read

Franco Frattini a depus mandatul. Cine este noul reprezentant al OSCE pentru reglementare transnistreană

Italianul Franco Frattini a depus mandatul din funcția de reprezentant special al OSCE pentru reglementarea transnistreană. Locul acestuia a fost preluat de diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting. 

Frattini a fost reprezentant special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană timp de doi ani – pe timpul președinției italiene și a celei slovace a OSCE.

La rândul său, Thomas Mayr-Harting a fost director regional pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă. De asemenea, acesta a reprezentat Uniunea Europeană în negocierile în format „5+2”.

Totodată, în cadrul unei adresări la Viena, din 9 ianuarie, către Consiliul permanent al OSCE, președintele OSCE, tot el premier al Albaniei, Edi Rama, a declarat că reglementarea transnistreană rămâne o prioritate pentru durata deținerii președinției OSCE de către Albania.

Amintim că, în data de 1 ianuarie 2020, președinția OSCE a fost preluată de Albania. Anterior, aceasta a fost reprezentantă de Slovacia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: