Franţa va deschide treptat frontierele sale externe Schengen începând de la 1 iulie
Full Article 1 minutes read

Franţa va deschide treptat frontierele sale externe Schengen începând de la 1 iulie

Franţa va deschide treptat frontierele sale externe Schengen începând de la 1 iulie. Într-un comunicat comun, despre acest lucru a anunțat ministrul de externe, Jean-Yves Le Drian și ministrul de interne, Christophe Castaner.

Decizia a fost luată în conformitate cu recomandările Comisiei Europene, iar „deschiderea va avea loc treptat și diferit în funcție de situația de sănătate a diferitelor țări terțe și în conformitate cu procedurile care vor fi fost adoptate la nivel european până atunci”.

Totodată, studenților internaționali li se va permite, indiferent de țara de origine, să vină în Franța. Cererile lor de vize şi permisele de şedere vor fi tratate cu prioritate.

De asemenea, începând cu 15 iunie, Franța va ridica toate restricțiile de trafic la frontierele sale interne europene (terestre, aeriene și maritime). introduse pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Astfel, persoanele care provin din țările europene (statele membre ale Uniunii Europene, precum și Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elveția și Vatican) vor putea să intre pe teritoriul Franței fără restricții. Totuși, restricțiile vor fi menținute în privința Spaniei și a Regatului Unit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: