„Frăția penalilor și primarul Chișinăului îşi doresc dezordine”. Guvernul ar putea interveni prin CSE pentru a reglementa acțiunile publice
Full Article 2 minutes read

„Frăția penalilor și primarul Chișinăului îşi doresc dezordine”. Guvernul ar putea interveni prin CSE pentru a reglementa acțiunile publice

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița, aflată într-o vizită oficială în Azerbaidjan, a comentat înlăturarea corturilor instalate de simpatizanții Partidului „ȘOR” pe carosabilul bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău. Șefa Executivului a menționat că Guvernul va interveni fie prin Comisia Situații Excepționale, fie prin alte instrumente legale, pentru a reglementa modul de desfășurare a acțiunilor publice fără blocarea infrastructurii de transport. 

Natalia Gavrilița a menționat că deblocarea bulevardului central putea fi făcută încă în ajun și a calificat cele întâmplate drept „show-uri politice”.

„Ordinea publică în centrul municipiului Chișinău a fost restabilită legal, odată ce autoritatea locală a acționat conform legii și a solicitat intervenția poliției. Aceasta se putea face ieri, fără show-uri politice și fără a bloca circulația publică. Dreptul la protest nu presupune încălcarea ordinii publice, periclitarea securității cetățenilor şi manipulări politice. De aceea, Guvernul va interveni fie prin Comisia Situații Excepționale, fie prin alte instrumente legale, pentru a reglementa modul de desfășurare a acțiunilor publice fără blocarea infrastructurii de transport. Chiar dacă frăția penalilor și primarul Chișinăului îşi doresc dezordine, Guvernul va restabili ordinea în centrul capitalei”, a menționat Gavrilița.

Amintim că aproximativ 100 de corturi au fost instalate pe 9 octombrie de susținătorii Partidului ȘOR în mijlocul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, între Președinție și Parlament. Deputatul fugar Ilan Șor, într-o intervenție video, a spus că odată cu închiderea străzii așteaptă o reacție din partea autorităților. În dimineața de 10 octombrie, Poliția a intervenit și a demontat corturile de pe carosabil. Cele de pe trotuar, amplasate în fața președinției și a parlamentului, au rămas neatinse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: