„Fraudată și utilizată de Șor”: Dorin Recean susține că situația de la Air Moldova nu este „o problemă” a Guvernului
Full Article 2 minutes read

„Fraudată și utilizată de Șor”: Dorin Recean susține că situația de la Air Moldova nu este „o problemă” a Guvernului

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat astăzi situația de la compania aeriană Air Moldova, nevoită să își anuleze mai multe curse avia în ultima perioadă. Premierul susține că compania ar fi fost fraudată și furată deliberat de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat la închisoare în dosarul „frauda bancară”.

„Această companie a fost fraudată și, respectiv, utilizată de Șor pentru a scoate bani și a frauda cetățenii. A fraudat compania, a băgat-o în datorii, au spălat bani acolo, iar acum încercă să paseze această problemă Guvernului. (…) Guvernul nu trebuie să rezolve problemele Air Moldova, dar problemele din sistem”, a declarat Dorin Recean în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Oficialul s-a referit inclusiv la situația Aeroportului Internațional Chișinău, recent revenit în gestiunea statului. Șeful Cabinetului de miniștri susține că întreprinderea s-ar confrunta cu numeroase probleme și declară că dezvoltarea aeroportului reprezintă unul dintre obiectivele guvernării.

De menționat că Air Moldova continuă să anuleze zboruri în ultima perioadă. Compania a anulat mai multe curse programate, inclusiv pe 27 aprilie. Motivul invocat a fost – deficitul de resurse financiare. Compania a dat asigurări atunci că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora.

Recent, Air Moldova a lansat o petiție  online. Compania a solicitat, din numele a 285 de angajați, intervenția președintei Maia Sandu. Air Moldova a spus că șefa statului ar fi „ultima șansă de a salva operatorul național”. În caz contrar, a adăugat compania, va intra în faliment. În replică, șefa statului a „problema” Air Moldova nu intră în prerogativele Președinției și că „resursele financiare sunt la bugetul de stat”, însă datoriile acumulate trebuie să le întoarcă „cei care le-au făcut”. În același timp, președinta a menționat că autoritățile așteaptă „noutăți de la Procuratură despre modul în care a fost falimentată această companie atunci când era în proprietatea statului, după care privatizată”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: