Furculiță: „Votând partidele de dreapta, diaspora va ajunge în situația când nu va mai avea o țară în care să revină”
Full Article 2 minutes read

Furculiță: „Votând partidele de dreapta, diaspora va ajunge în situația când nu va mai avea o țară în care să revină”

Moldovenii din străinătate nu vor mai avea o țară unde să revină, dacă vor susține masiv la anticipate partidele de dreapta. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculiță, invitat la REN TV Moldova.

Deputatul susține că, dacă forțele de dreapta vor ajunge la guvernare, Republica Moldova va dispărea ca stat, iar populația va sărăci.

”Diaspora trebuie să înțeleagă că, votând partidele de dreapta, va ajunge în situația când nu vor mai avea o țară în care să revină. Dacă la guvernare vor veni forțele de dreapta, Republica Moldova va dispărea ca stat. Moldova va deveni o țară de buzunar, care va executa toate ordinele partenerilor occidentali, iar bunăstarea poporului va avea foarte mult de suferit. Avem exemplul Ucrainei. Este o temă la care trebuie să se gândească foarte serios moldovenii aflați peste hotare”, a spus deputatul PSRM.

De asemenea, Furculiță a menționat că PSRM va apăra voturile date de cetățeni la alegerile parlamentare anticipate. Potrivit acestuia, socialiștii nu vor permite niciunei forțe politice să folosească Curtea Constituțională pentru a invalida rezultatele scrutinului, dacă acestea nu vor fi în favoarea lor.

”Dacă cuiva nu-i vor conveni rezultatele, noi vom riposta dur în stradă. Putem și știm cum se face acest lucru”, a declarat socialistul.

***

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru 11 iulie. Deocamdată, au depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) 7 formațiuni politice.

Precizăm că, în cadrul scrutinului prezidențial din noiembrie 2020, 93% din diaspora a votat pentru Maia Sandu, președinta de atunci a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și doar 3% pentru Igor Dodon, care a candidat independent.

Moldovenii stabiliți în străinătate se pot înregistra prealabil pe site-ul CEC. Scopul înregistrării prealabile este de a stabili numărul estimativ al alegătorilor care vor vota în afara țării și la secțiile de votare organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului. Mai este nevoie de înregistrate pentru a fi deschise secţii de votare suplimentare în străinătate și pentru a determina numărul estimativ al buletinelor de vot. Dacă vreți să vă înregitrați prealabil, accesați acest link.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: