Furtuna lui Șor a rămas fără bannere electorale la Vulcănești? Materialele, transportate de persoane responsabile de GagauzyaLand
Full Article 4 minutes read

Furtuna lui Șor a rămas fără bannere electorale la Vulcănești? Materialele, transportate de persoane responsabile de GagauzyaLand

Victoria Furtună, care va candida la alegerile prezidențiale din această lună, a anunțat că, în orașul Vulcănești, Găgăuzia, poliția i-a confiscat mai multe bannere electorale. Aceasta a calificat acțiunile oamenilor legii ca fiind „abuz de putere”, precizând că intenționează să depună plângeri la Ministerul Afacerilor Interne și Procuratură. Contactat de NM, Inspectoratul General al Poliției a explicat că este vorba despre 72 de materiale electorale, care au fost ridicate fiindcă șoferul mașinii în care erau transportate nu avea actele de însoțire a mărfii. Persoanele care le transportau, responsabile de parcul de distracții GagauzyaLand, construit de echipa oligarhului fugar Ilan Șor, au reușit să instaleze două bannere înainte ca restul să fie ridicate de oamenii legii. Acestea urmează a fi demontate. 

Victoria Furtuna a anunțat, în data de 8 octombrie, pe rețelele sale de socializare că angajații poliției din Vulcănești i-au confiscat bannerele electorale.

Astăzi am fost martorii unui caz flagrant de abuz de putere din partea poliției din orașul Vulcănești. Bannerele noastre electorale au fost confiscate ilegal, în ciuda existenței tuturor documentelor necesare — contracte, dovezi de plată și facturi fiscale. Poziția ilegală a reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, rezultă din înregistrarea deținută și anume că vor examina în termen de 15 zile actele prezentate, în pofida faptului că până la data alegerilor prezidențiale au mai rămas 12 zile. Această situație ilustrează clar cum sistemul actual se opune activ celor care aspiră la schimbare”, a menționat Victoria Furtună.

Aceasta a adăugat că echipa sa pregătește plângeri pe marginea cazului, care vor fi depuse la Ministerul Afacerilor Interne și Procuratură.

IGP a confirmat pentru NM că polițiști din Vulcănești au ridicat materialele electorale.

În orașul Vulcănești, de către angajații IP (Inspectoratului de Poliție n. r.) a fost stopat autocamionul Mercedes Sprinter care transporta 72 bannere electorale „Victoria Furtună”, șoferul nu avea acte de însoțire a mărfii. Toate 72 de bannere au fost ridicate și plasate la IP Vulcănești. Până a fi stopați, peroanele au reușit și au instalat două banere care urmează să fie demontate. Este vorba de aceleași persoane responsabile de parcul de distracții GagauziyaLand”, a explicat IGP.

Precizăm că, recent, în presă au apărut informații, iar ulterior a fost scursă o înregistrare audio din care reiese că Victoria Furtună este unul din candidații susținuți de oligarhul fugar Ilan Șor la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Furtună a venit cu o reacție pe rețelele de socializare, în care nu a negat informațiile. „De când susținerea unui candidat a devenit infracțiune?”, a declarat ea.

În context, menționăm că oamenii legii investighează o schemă desfășurată de Ilan Șor, în interesul Federației Ruse, pentru coruperea alegătorilor din țara noastră. Pe 3 octombrie, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că oamenii legii au identificat 130 000 de cetățeni care au primit bani, prin transferuri de la o bancă rusească de stat, pentru a vota un anumit candidat la alegerile prezidențiale și opțiunea „Nu” la referendumul constituțional privind aderarea la UE, care vor avea loc în data de 20 octombrie.

Iar pe 7 octombrie, Centru Național Anticorupție a anunțat recepționarea de la Inspectoratul General al Poliției a peste 100 de procese-verbale de constatare a contravenției de corupere electorală pasivă. CNA a precizat că examinează documentele, iar pe unele dintre ele au fost aplicate deja amenzi în mărime de 37 500 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: