Galina Dodon, invitată la Procuratură înainte de Revelion. Ex-președintele: „Au chemat-o ca să o intimideze și să ne umilească”
Full Article 3 minutes read

Galina Dodon, invitată la Procuratură înainte de Revelion. Ex-președintele: „Au chemat-o ca să o intimideze și să ne umilească”

Fostul președinte al țării Igor Dodon a dezvăluit că mama sa a fost invitată să se prezinte, pe 30 decembrie, la Procuratura Anticorupție. Aceasta a fost audiată în dosarul în care este învinuit Igor Dodon și cumnatul său Petru Merineanu. Fondatorul Partidului Socialiștilor (PSRM) consideră că faptul că mama sa a fost chemată de procuror cu o zi înainte de Revelion ar fi un act de intimidare. Procuratura Anticorupție nu a comentat acuzațiile.

„Astăzi, cu o zi înainte de Revelion, mama mea a fost iarăși audiată la Procuratură. Au chemat-o nu atât pentru declarațiile ei, fiindcă ea oricum nu are ce spune, ci au chemat-o ca să o intimideze și să pună din nou presiune asupra mea, au chemat-o ca să ne umilească și să le demonstreze tuturor că acest regim sadic instaurat de Maia Sandu nu are nicio limită și este gata să execute orice comandă politică, împotriva oricui”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Dodon a dat asigurări că nu intenționează să părăsească țara și că el și familia sa „vor rezista presiunilor”.

Amintim că Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. 

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar cumnatul lui Dodon „a încercat să distrugă probe prin înghițire”.

În iulie 2022, Procuratura Anticorupție a anunțat că mama lui Igor Dodon a fost citată pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită. Anterior,în rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliul mamei fostului șef de stat, procurorii au depistat și ridicat bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte.

Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că este nevinovat și că dosarele în care este vizat el și rudele sale ar fi fabricate la comanda președintei Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidarite, acuzații respinse de aceștia.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: