Gavrilița, despre Avocatul Poporului: „În calitate de vicepreședinte PAS, am susținut demisia de onoare”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, despre Avocatul Poporului: „În calitate de vicepreședinte PAS, am susținut demisia de onoare”

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a comentat scandalul soldat cu demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocat al Poporului. Aceasta a menționat că, în calitate de vicepreședintă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a susținut propunerea privind demisia, însă consideră că acest caz nu a fost examinat cu suficientă atenție.

„Am urmărit cu atenție ce se întâmplă în Oficiul ombudsmanului. Regret acest scandal. Persoana și-a dat demisia și cred că putem avea o discuție calmă referitor la asemenea cazuri. Nu s-a discutat suficient, în opinia mea, referitor la conținutul acestui scandal. Noi, în PAS, eu fiind vicepreședinte, am susținut poziția că este bine pentru Oficiul ombudsmanului această demisie de onoare. În același timp, cred că trebuie întotdeauna să reacționăm calm și că cercetăm toate aspectele cazului”, a menționat Gavrilița.

Premierul a amintit că instituția ombudsmanului este independentă, iar concursul a avut loc în Parlament.

„Este competența Legislativului să organizeze un nou concurs în baza lecțiilor învățate”, a mai spus Gavrilița.

***

Ombudsmanul a fost atras într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează ca „asistent” pentru Natalia Moloșag. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut demisia ombudsmanului.

A doua zi, într-o conferință de presă, Natalia Moloșag a anunțat că va lua în considerare demisia, dar după ce o comisie va finaliza inventarierea generală la nivel instituțional, iar rapoartele vor fi transmise organelor de drept. Moloșag susține că au fost constate mai multe nereguli, iar pentru a fi „trecute cu vederea” a fost pornită o campanie de denigrare a imaginii sale, iar o bună parte din angajații oficiului au fost refuzat să îi ofere ajutor, de la preluarea mandatului.

Pe 2 decembrie, pe site-ul Oficiului Avocatul Poporului a fost publicată informația privind demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocat al Poporului.

La rândul său, bărbatul din cauza căruia au apărut criticile, a publicat o declarație în care menționează că nu înțelege din ce motiv Moloșag ar trebui să demisioneze și nu consideră că a afectat imaginea Consiliului Avocatului Poporului.

Potrivit deputatului PAS Vasile Grădinaru, Legislativul urmează să desfășoare un nou concurs pentru funcția de Avocat al Poporului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: