(VIDEO) Dumitru Godorog, motivul pentru care Avocatului Poporului și-a anunțat demisia, rupe tăcerea
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Dumitru Godorog, motivul pentru care Avocatului Poporului și-a anunțat demisia, rupe tăcerea

Dumitru Godorog, persoana din anturajul Avocatului Poporului, care a fost condamnat anterior la închisoare, a publicat pe 2 decembrie o declarație prin care susține că nu consideră că Natalia Moloșag trebuie să demisioneze. De asemenea, acesta consideră că prezența sa în cadrul instituției nu a afectat imaginea acesteia. 

„Da, am fost condamnat, da, am ispășit pedeapsa timp de trei ani, condiționat. Timp de trei ani, nu am încălcat legea în niciun fel. Timp de trei ani, nu s-a observat după mine absolut nimic, se poate verifica și la probațiune și la poliție. Și cu asta punct despre mine. Presa scrie: „proxenet”, „fost proxenet”. Cândva, poate am greșit cu ceva, dar niciodată nu am fost proxenet, nu am practicat această meserie. Da, a fost video chat online și atât, mai mult explicații nu vreau să dau. Și asta nu este proxenitism”, a menționat bărbatul.

Godorog a menționat că ieri a obținut certificatul de cazier judiciar, în care se arată că antecedentele sale penale sunt „stinse”. Acesta a mai spus că munca sa la Oficiul Avocatul Poporului a fost în baza unui contract „pro bono” (titlu gratuit).

„Am afectat imaginea Oficiului Avocatul Poporului? Din punctul meu de vedere – nu. Trecem la următoarea – prețul pe care probabil o să îl plătească dna Natalia este demisia. A fost mereu o luptătoare pentru dreptate și adevăr și nu e prima oară când are probleme cu presa. Dânsa mi-a acordat o șansă. (…) Da, am fost închis 7 luni, pe perioada anchetei. Nu cred că dna Natalia a încălcat vreo lege, iar prezența mea a afectat imaginea Oficiului și nu cred că merită demisia. Dar știu că multe persoane așteaptă asta”, a mai spus Dumitru Godorog.

Acesta a adăugat că opoziția parlamentară profită de ocazie pentru a obține credit politic pe această temă și a îndemnat societatea civilă și presa să renunțe la „stereotipuri sovietice” cu privire la persoanele condamnate.

Pe 2 decembrie, pe site-ul Oficiului Avocatul Poporului a fost publicată informația privind demisia Nataliei Moloșag. Ombudsmanul a fost atrasă într-un scandal, după ce un blogger a publicat mai multe informații, potrivit cărora o persoană condamnată anterior pentru proxenetism lucrează ca „asistent” pentru Natalia Moloșag. Mai multe partide extra-parlamentare și Asociaţia organizaţiilor neguvernamentale au cerut deja demisia ombudsmanului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: