Gavrilița, despre o eventuală demisie din funcție: „Nu m-am născut prim-ministru”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița, despre o eventuală demisie din funcție: „Nu m-am născut prim-ministru”

Prim-ministra Natalia Gavrilița a fost întrebată la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV dacă și-a dorit să demisioneze din funcție sau dacă s-a pus problema demiterii sale. Oficiala nu a răspuns nici afirmativ, nici negativ, menționând că nu se ține de fotolii.

 „Eu sunt gata să fac ceea ce este mai bine pentru țară, pentru cetățeni. Atâta timp cât cred că am energie, puteri, competenței, rezultate ca să facem viața cetățenilor mai bună , sunt gata să muncesc cu toată ardoare. Nu m-am născut prim-ministru, nu mă țin de fotolii”, a răspuns prim-ministra.

Ea a spus că chiar dacă acest guvern va fi schimbat, există, totuși o ordine constituțională.

„Toți oponenții noștri vorbesc că acest guvernul nu este stabil, că va fi schimbat. Chiar dacă va fi schimbat. Noi avem o ordine constituțională. Odată ce există o majoritate, ea este în drept să decidă când guvernul pleacă sau când vine altul. Acești oameni încearcă să creeze percepția despre slăbiciunea puterii sau încearcă să obțină ceea ce nu a putut obține anul trecut în alegeri, într-un mod democratic”, a mai spus Gavrilița.

Fiind îndreptată dacă ar urma alte remanieri în Guvernul pe care îl conduce ea a răspuns:

„Atunci când vom fi gata să vorbim despre remanieri punctuale vom face anunțul”.

Totodată, șefa Executivului a spus că deocamdată încă nu există o candidatură la funcția de ministru al Mediului.

Precizăm că din Guvernul Gavrilița au plecat trei miniștri. Este vorba de fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care a invocat „motive personale” și în locul căruia a fost numit Oleg Serebria, fostul ministru al Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost revocat din funcție și Iuliana Cantaragiu, fosta ministră a Mediului.

Vladimir Bolea a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare pe 8 iulie, curent, iar pe 7 octombrie a preluat și interimatul funcției de ministru al Mediului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: