Gaz mai ieftin, dar nu acum. Directorul Moldovagaz: „Trebuie să fie cu circa 2 lei mai mic”
Full Article 2 minutes read

Gaz mai ieftin, dar nu acum. Directorul Moldovagaz: „Trebuie să fie cu circa 2 lei mai mic”

Tariful la gaz pentru consumatorii finali, astăzi, trebuie să fie cu circa doi lei mai mic. Prețul nu scade din cauza devierilor financiare, care vor fi recuperate în curând. Precizările au fost făcute de directorul „Moldovagaz” Vadim Ceban. Potrivit acestuia, „sunt speranțe, bazate pe anumite analize” că în următoarea perioadă tariful la gaz va scădea. 

La emisiunea „Rezoomat” de la RliveTV, Ceban a declarat că prețul la gaz va scădea când „nu vom avea devieri financiare”. Acestea, potrivit șefiei Moldovagaz, vor fi recuperate în curând.

Prețul trebuie să fie cu circa 2 lei mai mic, dar acest lucru se va întâmpla când? În primul rând când nu vom avea devieri financiare, le vom recupera în curând, și a doua – prețul de achiziție deja de la Energocom sper în perioada următoare să fie mai mic. Noi sperăm, deci avem speranțe. Sunt speranțe bazate inclusiv pe anumite analize care există”, a comunicat directorul „Moldovagaz”.

Întrebat cât ar trebui să fie tariful, Ceban a spus: „Înseamnă între 16-17, adică doi lei – cu un leu mai puțin astăzi. Nu uitați că tariful de transport a crescut, tariful de distribuție s-a modificat și în vara aceasta pentru fiecare întreprindere în parte, inclusiv cu luarea în calcul a devierilor negative care au fost acumulate în perioada anterioară. (…) Tariful nu depinde doar de prețul de achiziție, tariful depinde de costul de transport, volumul prognozat de consum…”.

***

Începând cu 8 iunie 2023, locuitorii Republicii Moldova plătesc cu 11 lei mai puțin pentru gaz. Consumatorii casnici achită un tarif de 18 lei și 07 bani pentru un metru cub de gaze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: