Gaz și cărbune din bani românești. Bucureștiul acordă Chișinăului €10 mln pentru depășirea crizei energetice
Full Article 1 minutes read

Gaz și cărbune din bani românești. Bucureștiul acordă Chișinăului €10 mln pentru depășirea crizei energetice

Republica Moldova va primi un grant de cca 50 milioane roni, echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro, din partea României. Potrivit Ministerului Finanțelor, banii vor fi folosiți în scopul depășirii crizei energetice cu care se confruntă țara. Un acord de finanțare în acest sens a fost semnat astăzi, 12 octombrie, între Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Potrivit Acordului, Republica Moldova va primi asistență financiară sub formă de suport bugetar, din partea statului român, în valoare de 50 milioane de roni (cca 10 milioane euro).

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finanțelor, banii sunt destinați pentru atingerea unor obiective de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, în special pentru depășirea crizei economice generată de războiul din Ucraina.

În special, grantul oferit de România va fi folosit pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în gestionarea situațiilor de criză în domeniul energetic. Astfel, din acești bani urmează să fie procurate gaze naturale și cărbuni, precum și să fie implementate alte măsuri de eficiență energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: