Gaz și cărbune din bani românești. Bucureștiul acordă Chișinăului €10 mln pentru depășirea crizei energetice
Full Article 1 minutes read

Gaz și cărbune din bani românești. Bucureștiul acordă Chișinăului €10 mln pentru depășirea crizei energetice

Republica Moldova va primi un grant de cca 50 milioane roni, echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro, din partea României. Potrivit Ministerului Finanțelor, banii vor fi folosiți în scopul depășirii crizei energetice cu care se confruntă țara. Un acord de finanțare în acest sens a fost semnat astăzi, 12 octombrie, între Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

Potrivit Acordului, Republica Moldova va primi asistență financiară sub formă de suport bugetar, din partea statului român, în valoare de 50 milioane de roni (cca 10 milioane euro).

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finanțelor, banii sunt destinați pentru atingerea unor obiective de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, în special pentru depășirea crizei economice generată de războiul din Ucraina.

În special, grantul oferit de România va fi folosit pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în gestionarea situațiilor de criză în domeniul energetic. Astfel, din acești bani urmează să fie procurate gaze naturale și cărbuni, precum și să fie implementate alte măsuri de eficiență energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: