Gazprom, apel tranșant către Chișinău: Ne rezervăm dreptul să sistăm în totalitate furnizarea de gaz
Full Article 2 minutes read

Gazprom, apel tranșant către Chișinău: Ne rezervăm dreptul să sistăm în totalitate furnizarea de gaz

Compania Gazprom își rezervă dreptul să suspende în totalitate furnizarea gazului, în cazul în care până pe 20 octombrie 2022 nu vor fi îndeplinite toate condițiile asumate în contract. O declarație în acest sens a fost publicată de concernul rus în data de 4 octombrie. Reprezentanții companiei au mai menționat că „Moldovagaz” ar fi încălcat în repetate rânduri termenul de achitare a gazului. 

„Pe parcursul anului 2022, compania „Moldovagaz” a încălcat în mod regulat condițiile contractuale cu privire la termenul de achitare pentru gazul furnizat. De asemenea, în repetate rânduri s-a adresat către Gazprom pentru înlesniri în ceea ce privește responsabilitățile contractuale”, se arată în declarație.

Concernul rus mai menționează că Naftogaz Ucraina ar fi refuzat să ofere Gazpromului serviciul de transportare a gazului în volum complet. Din acest motiv, din octombrie, Gazprom furnizează în Moldova un volum de doar 5,7 mln m3 pe zi.

„Gazprom își rezervă dreptul să sisteze în totalitate furnizarea în cazul încălcării condițiilor în ceea ce privește achitarea gazului până în data de 20 octombrie 2022, precum și dreptul de desfacere a contractului în orice moment, în cazul încălcării termenului prevăzut în contract, privind datoria istorică a Moldovagaz. Pe viitor, oricare rugăminți din partea părții moldovenești, care presupun modificări ale condițiilor contractuale vor fi formulate exclusiv sub formă de anexe la contract”, a conchis conducerea Gazprom.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: