Georgianul „Papun” a fost declarat indezirabil în Moldova și trimis în Turcia (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Georgianul „Papun” a fost declarat indezirabil în Moldova și trimis în Turcia (VIDEO)

Un bărbat de 40 de ani, originar din orașul Kutaisi, Georgia, supranumit „papun” , care are statut de „hoț în lege” în lumea criminală, a fost reținut la Otaci. Potrivit Inspectoratului Național de Investigații (INI), individul se afla în țara noastră de circa 3 luni și intenționa să-și consolideze pozițiile de hoț în lege în rândul persoanelor de etnie romă din nordul țării.

Ca urmare a unei informații operative și a acțiunilor întreprinse de  polițiștii de la Ocnița, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată și ai Direcției Nord a INI, acesta a fost localizat.

Astfel, la 7 iulie, polițiștii l-au  reținut în timp ce se afla într-un restaurant din or. Otaci. Hoțul în lege a fost supus procedurilor legale de declarare ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru că „intenţionează să desfăşoare activităţi care ar pune în pericol securitatea naţională și ordinea publică”.

Pe 8 iulie, cetățeanul georgian a fost escortat la aeroport și urcat într-un avion de pe cursa Chișinău – Istanbul. Individul a primit interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.

Din anul 2018 până în prezent, au fost declarate indezirabile 539 de persoane, care „pun în pericol securitatea națională și ordinea publică”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: