Germania a anunțat de când nu va mai cumpăra cărbune și petrol din Rusia: „Nu e ușor, dar o vom face”
Full Article 2 minutes read

Germania a anunțat de când nu va mai cumpăra cărbune și petrol din Rusia: „Nu e ușor, dar o vom face”

Germania nu va mai cumpăra cărbune rusesc de la 1 august, iar achizițiile de petrol rusesc vor înceta la data de 31 decembrie. Este o schimbare majoră a surselor din care se aprovizionează cu energie prima economie europeană, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul german de Finanțe, Joerg Kukies, transmite Reuters, citat de Digi24.ro.

În viitor, cea mai mare provocare va fi acoperirea golului care va apărea în momentul în care întreaga Uniune Europeană va renunța la cele 158 de miliarde de metri cubi de gaze pe an pe care îi furnizează Rusia, a apreciat Joerg Kukies.

„Vom renunța complet la cărbunele rusesc în câteva săptămâni”, a declarat Joerg Kukies la un forum pe energie organizat la Sydney de Guvernul Australiei şi Agenția Internațională a Energiei.

Anterior, Rusia furniza 40% din necesarul de cărbune al Germaniei şi 40% din necesarul de petrol.

„Oricine știe care este istoria oleoductului Drujba, care a fost un instrument al imperiului sovietic în Europa de Est, știe că eliminarea acestei dependențe nu este un lucru ușor, dar este ceea ce vom face în câteva luni”, a mai spus Joerg Kukies.

Germania construiește în regim de urgență terminale pentru importul de gaze naturale lichefiate, dar Joerg Kukies a subliniat că, deși SUA şi Qatarul pot furniza împreună Europei o cantitate de aproximativ 30 de miliarde de metri cubi de gaze lichefiate, această cantitate nu va fi suficientă pentru a acoperi golul creat ca urmare a renunțării la gazele naturale rusești livrate prin conducte.

„Simpla dorință nu va duce la rezolvarea acestei probleme”, a spus Joerg Kukies. El a adăugat că deși Germania este concentrată pe tranziția la emisii zero şi a emis recent noi legi pentru a accelera dezvoltarea de proiecte în domeniul energiilor regenerabile, gazele vor fi esențiale în procesul de tranziție energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: