Al 12-lea dosar pe numele lui Gheorghe Petic. Ce acuzații i se aduc
Full Article 2 minutes read

Al 12-lea dosar pe numele lui Gheorghe Petic. Ce acuzații i se aduc

Pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost inițiată o nouă cauză penală. Acesta a fost acuzat de violență în familie. Anunțul a fost făcute chiar de Petic, pe Facebook, astăzi, 16 decembrie.

Potrivit informațiilor publicate, urmărirea penală a fost pornită la 01.02.2018. Cu toate acestea, Petic a declarat că abia astăzi a aflat despre acest dosar.

„Astăzi, citind un rechizitoriu am aflat că mai am un dosar penal cu nr 2018040172 despre care habar nu am avut. E al 12-lea la număr. Nu e de glumit, domnule procuror general, e prea”, a scris Petic pe Facebook.

Solicitat de către NM, Gheorghe Petic a precizat că nu știe cine a scris plângerea. „Acest lucru este ciudat, nu știu, vreau să văd plângerea. Ei (democrații – NM) au deschis atunci și au uitat să o închidă”, a explicat Petic cu referire la dosarul penal.

În acest dosar, fostul polițist de frontieră este cercetat în baza articolului 2011, alineatul 1, litera B din Codul Penal, care se referă la violenţă în familie. Alineatul 1 face referire la „acţiunea sau inacţiunea intenţionată comisă de un membru al familiei în privinţa altui membru al familiei, manifestată prin: izolare, intimidare în scop de impunere a voinţei sau a controlului personal asupra victimei”.

Amintim că, la începutul acestei luni, Petic a anunțat că dosarul în care este învinut de viol a fost reluat.

Pe 20 martie 2019, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip semi-închis și o amendă de 30 mii lei. Ulterior, pe 19 iulie, Petic a fost eliberat printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Precizăm că Gheorghe Petic este ofițer în rezervă și fost polițist de frontieră, care a făcut publice mai multe scheme de contrabandă cu țigări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: