Gheorghe Petic a fost achitat într-un dosar de huliganism. Decizia instanței
Full Article 2 minutes read

Gheorghe Petic a fost achitat într-un dosar de huliganism. Decizia instanței

Membrul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Gheorghe Petic a fost achitat într-un dosar de „huliganism agravant”. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta, pe 30 martie.

Petic a transmis LIVE pe pagina sa de Facebook din sala de judecată. Acesta a menționat că judecătorii au ajuns la concluzia că acțiunile sale nu constituie o infracțiune. Petic s-a arătat indignat din cauza faptului că procurorii nu au renunțat la acuzații și a precizat că dosarul său va ajunge la CtEDO, iar statul va fi obligat să îi achite compensații pentru dosarul fabricat.

Gheorghe Petic este locotenent-colonel în rezervă și a activat timp de 20 de ani în cadrul Poliției de Frontieră. A plecat din funcție în 2016 și a devenit cunoscut în spațiul public după ce a denunțat mai multe scheme de contrabandă, cu implicarea unor funcționari publici de rang înalt. Ulterior, pe numele acestuia a fost inițiat un dosar penal pentru viol. Pe 20 martie 2019 Judecătoria Orhei l-a condamnat pe Petic la 3,5 ani de închisoare. Pe 19 iulie 2019, Curtea de Apel Chișinău a trimis cazul la rejudecare, iar Petic a fost eliberat din arest sub control judiciar.

Un alt dosar penal pe numele lui Petic a fost deschis la câteva săptămâni după cel în care a fost acuzat de viol. De această dată, i s-au adus acuzații de huliganism cu utilizarea armelor, care ar fi avut loc acum 14 ani (în 2004) într-o cafenea din Taraclia. Anterior, Petic a scris pe pagina sa de facebook că acuzațiile sunt formulate pe baza declarațiilor unor martori „care nu țin minte ce s-a întâmplat”. Petic a mai spus că incidentul a avut loc în 2003, însă în dosar a fost indicat anul 2004, sa să nu expire termenul de prescripție (conform Codului Penal, pentru infracțiunile grave, acesta constituie 15 ani).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: