Grădinițele din Chișinău, conectate la agentul termic. Când va fi căldură în caloriferele din școli și spitale
Full Article 2 minutes read

Grădinițele din Chișinău, conectate la agentul termic. Când va fi căldură în caloriferele din școli și spitale

Circa 60 de grădinițe din Chișinău au fost conectate la agentul termic la sfârșitul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut de șefa adjunctă a Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, din 6 noiembrie. Potrivit ei, până la sfârșitul zilei, toate grădinițele din capitală vor beneficia de căldură, scrie Moldpres.

Șefa adjunctă a Direcției generale educație susține că, până în prezent, agentul termic a fost livrat la 18 grădinițe din sectorul Ciocana am capitalei, 23 de grădinițe din sectorul Centru și 18 grădinițe din sectorul Buiucani.

„Astăzi, alte 40 de instituții preșcolare urmează să fie asigurate cu căldură, dintre care șase la Buiucani, 19 în sectorul Botanica și 15 la Râșcani. Instituțiile de învățământ primar și secundar, care au grupe de grădiniță, vor primi căldură atunci când vor fi conectate și instituțiile de învățământ general, în funcție de temperaturile care se vor înregistra în următoarea perioadă”, a spus Viorica Negrei.

Municipalitatea a anunțat, potrivit sursei citate, că nicio instituție medico-sanitară publică nu a fost conectată la agentul termic, însă acestea sunt pregătite pentru a beneficia de căldură. Administrația spitalelor folosește, la solicitare, resurse alternative de încălzire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: