Gradul de siguranță a populației va fi sporit. Ce modificări prevede programul de ordine și securitate pentru următorii 3 ani
Full Article 1 minutes read

Gradul de siguranță a populației va fi sporit. Ce modificări prevede programul de ordine și securitate pentru următorii 3 ani

Gradul de siguranță a populației la domiciliu, în comunitate, în mediile de activitate, în traficul rutier și pe drumurile publice va fi sporit. Cabinetul de miniștri a aprobat pe 21 decembrie Programul de ordine și securitate publică pentru anii 2022-2025.

Documentul are drept scop să aducă serviciile de ordine publică mai aproape de oameni, inclusiv printr-o acoperire mai bună a teritoriului, precum și prin dezvoltarea abilităților de comunicare și interacțiune cu cetățenii.

Complementar, programul pune bazele unei culturi polițienești orientate spre necesitățile populației. Astfel, reacționarea la apelurile de urgență va fi promptă și eficientă.

În același timp, Programul va asigura uniformizarea procedurilor de intervenție, instruirilor, coordonării și fluxului de informații între subdiviziunile specializate în domeniul ordinii și securității publice, precum și dotarea cu echipament modern a angajaților din prima linie și a structurilor de suport.

Acesta este al patrulea program din cele șase, care urmează a fi aprobate de Guvern, în vederea implementării Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: